Distriktsredaktør i NRK Hordaland, Dyveke Buanes.
Distriktsredaktør i NRK Hordaland, Dyveke Buanes. (Ole Alexander Saue)

FOLK

Dyveke Buanes blir redaktør for nye NRK Vestland

– Jeg er stolt og glad over å få lede det nye distriktskontoret og har stor tro på at vi kan få til noe veldig bra i fellesskap, sier Buanes til NRK.

Fra 1. januar slår NRK Hordaland og NRK Sogn og Fjordane seg sammen – og blir NRK Vestland. 

Torsdag ble det klart at det er Dyveke Buanes som blir ny distriktsredaktør for NRK Vestland. Hun får ansvaret for lokalsendingene, Vestlandsrevyen og ei splitter ny nettside, skriver NRK selv.

– Jeg er stolt og glad over å få lede det nye distriktskontoret og har stor tro på at vi kan få til noe veldig bra i fellesskap, sier Buanes til NRK.

Hun har fram til nå hatt jobben som distriktsredaktør i NRK Hordaland. Terje Gilleshammer, som fram til nå har vært distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane, får en ny rolle som redaksjonssjef for fordyping og samarbeid. 

NRK skriver videre at redaksjonene i Førde, Bergen, Sogndal, Odda, Nordfjordeid og Stord blir videreført.

– Med mer jobbing på tvers av de gamle fylkesgrensene kan vi lage sterke fagnettverk. Målet er å lage mer dagsordensettende kvalitetsjournalistikk fra vår del av landet, sier hun til NRK. 

Gilleshammer får ansvaret for den gravende journalistikken – og for mye av innholdet på nettsiden nrk.no/vestland, som skal opp i løpet av de neste ukene. 

– Det er avgjørende at vi har miljø som kan levere kvalitetsjournalistikk også utenfor Oslo. Jeg ser fram til å jobbe tett sammen med de flinke journalistene våre med å få fram flere store prosjekter fra hele Vestland, sier Gilleshammer til NRK. 

Til toppen