Kristin Skogen Lund går av som NHO-sjef.
Kristin Skogen Lund går av som NHO-sjef. (Ruud, Vidar)

Kristin Skogen Lund blir ny Schibsted-topp: – Jeg er glad og ydmyk

Går av som toppsjef i NHO. – Schibsted  er et imponerende selskap med en viktig samfunnsrolle, sier hun i en pressemelding.

  • Saken oppdateres og Medier24 kommer tilbake med mer

Kristin Skogen Lund går av som sjef i NHO og blir ny konsernsjef i Schibsted, melder selskapet selv i en pressemelding. Samtidig splittes selskapet i to deler. 

– Schibsted  er et imponerende selskap med en viktig samfunnsrolle. Et selskap som har håndtert krevende overganger og som virkelig har innovasjon som en nøkkelkomponent i sitt DNA. Jeg er ydmyk og stolt over å ha fått muligheten til å hjelpe Schibsted med å bygge videre på en allerede sterk posisjon, og gjøre de to selskapene klare for fremtiden, sier hun i en pressemelding. 

Hun har blant annet erfaring fra Schibsted-konsernet gjennom jobben som kommersiell leder i Aftenposten fra 2004 til 2007, og senere som administrerende direktør samme sted fra 2007 til 2010. 

 

– Den rette 

Ole Jacob Sunde er styreleder i Schibsted, og forteller at han er glad for at Skogen Lund har sagt ja til oppgaven. 

– Jeg er veldig glad for å kunne ønske Kristin Skogen Lund som ny administrerende direktør i Schibsted. Jeg er overbevist om at hun er den rette lederen for den neste fasen av Schibsteds reise, sier han i meldingen. 

Rolv Erik Ryssdal sier i pressemeldingen at han ser frem til at selskapet kan styrke seg på ulike områder, og fortsette å jobbe med å styrke sin posisjon i markedet. 

– Selskapet vil fortsette å styrke seg innen de ulike vertikalene så som biler, eiendom og ledige stillinger for å kunne kapitalisere på sin markedsledende posisjon. Selskapet vil fortsette å fokusere på topplinjevekst samtidig som vi fokuserer på marginer og kontantstrøm, sier han i meldingen. 

 

Splitter selskapet 

Styret skriver i en melding at de i dag også har bestemt at selskapet skal splittes i to, og at Rolv Erik Ryssdal blir leder for den ene delen av selskapet, mens Skogen Lund blir administrerende direktør i den andre delen. 

Den internasjonale delen, som Ryssdal blir leder for, vil bli etablert som et eget børsnotert selskap. Selskapet Schibsted, som Skogen Lund blir leder for, vil omfatte all aktivitet i Norge Sverige og Finland, inkludert Finn.no og Blocket.se, skriver de.

Til toppen