LANSERER BAKELYST, fra venstre: Blogger Kristine Ilstad står bak bloggen Det søte liv, innholdskoordinator for Bakelyst Hanna Sundquist, og Leder for redaksjonell utvikling Hilde Aasnæs.
LANSERER BAKELYST, fra venstre: Blogger Kristine Ilstad står bak bloggen Det søte liv, innholdskoordinator for Bakelyst Hanna Sundquist, og Leder for redaksjonell utvikling Hilde Aasnæs. (Foto: Erik Hannemann, Egmont Publishing)

Egmont tar fram tusenvis av oppskrifter fra arkivet og lanserer ny bake-blogg

Kombinerer stort arkiv med populære bloggere.

Hvordan bruke godt innhold på flere plattformer? Det er spørsmålet alle prøver å svare på i disse dager, og nå har Egmont funnet en ny kanal for det de har et stort arkiv for: Oppskrifter.

- Egmont satser på baking og lanserer Bakelyst, som er bakebloggen for alle som er glad i å bake. Allerede før bloggen går live er 50 prosent av annonseplassen for første halvår solgt, skriver Emongt Publishing i en melding.

Bloggen skal kombinere et stort arkiv med populære bloggere, melder de.

- Med tradisjonsrike ukeblader som Hjemmet, Norsk Ukeblad og Familien, samt Maison Mat og Vin i porteføljen har Egmont Publishing titusenvis av bakeoppskrifter i arkivet. Kombinert med oppskrifter fra noen av landets største bakebloggerne blir resultatet en bakeblogg full av inspirerende kaker, gjærbakst, cupcakes, tips og triks, utstyrstester og mer. I tillegg er det planlagt events og kurs.

- Det ruller en bakebølge over landet, og det er på høy tid at vi tar et kraftigere grep om det markedet. Våre merkevarer har svært lang erfaring med å servere det norske folk de beste bakeoppskriftene, og nå samler vi det beste fra de beste i den nye satsningen Bakelyst.no, sier Hilde Aasnæs, leder for digital redaksjonell utvikling i Egmont Publishing.

Inholdsansvarlig i Hjemmet, Vigdis Winge, gleder seg til samarbeidet.

- I Hjemmet har vi solid tradisjon for å levere de beste kakene til alle livets merkedager, høytider og ikke minst til hverdagskaffen. Nå gleder vi oss til å bidra både kvantitativt og kvalitativt på Bakelyst sammen med noen av de beste bloggerne. Vi tror kombinasjonen av å bruke Egmonts største merkevarer sammen med dyktige bloggere vil nå mange og være en suksessfaktor for Bakelyst, sier hun.

Blant de eksterne bloggerne som nevnes, er Kristine Ilstad fra «Det søte liv».

- Konseptet er veldig i tråd med det jeg selv står for og ønsker å formidle på «Det søte liv»: Nemlig allsidighet, folkelighet og fokus på gleden ved å bake! Når våre verdier er så godt forent, er det gøy å jobbe sammen. Jeg er entusiastisk og ganske så stolt over å være en av samarbeidspartnerne til Bakelyst, sier Ilstad.

Til toppen