Eirik Dalseg og Tore Østby starter nå Trondheimsnytt
Eirik Dalseg og Tore Østby starter nå Trondheimsnytt (Arkivfoto)

Eirik og Tore fortsetter å lage lokale nettaviser - nå starter de Trondheimsnytt

Selv kaller de den nye nettavisen for et demokratiprosjekt.

Personene bak Rørosnytt og Malviknytt står nå på trappene for å etablere nettavisen Trondheimsnytt, opplyser de i en pressemelding.

Selv kaller de den nye nettavisen for et demokratiprosjekt.
 
– Rørosnytt ble etablert i 2014 og ble på kort tid etablert som en viktig nyhetsformidler på Røros. Avisen har 15 000 lesere i uken med bare 5600 innbyggere i Røros kommune. Oppskriften bak suksessen er grundig journalistisk arbeid, noe som også er oppskriften for satsingen i Trondheim, sier gründerne.
 
Trondheimsnytt er et demokratiprosjekt. Vi vil at all informasjon skal være tilgjengelig for alle, gratis og uten kompliserte påloggingsprosedyrer. Vi ønsker å fortelle hele historien. Vår målsetning er å speile byen, ikke bedre enn den er og ikke verre enn den er. Innbyggerne skal få innsyn i de viktige hendelsene i byen. Innbyggerne skal vite hva som er de viktigste politiske temaene til enhver tid og bli kjent med prosesser og menneskene som søker makt. Trondheimsnytt skal også formidle kulturlivet, næringslivet og idretten, opplyser de.
 
I pressemeldingen skriver de at Trondheimsnytt skal være politisk uavhengig med presseetiske regler som rettesnor og formidling av sannheten som eneste mål.
 
Dato for oppstart er ikke satt, men det vil skje i løpet av 2017. De søker nå redaktør og journalister.
Til toppen