FOLK

Elin Skaar blir ny journalist og vaktsjef hos NRK Sørlandet

Kommer fra jobb i Pandora film, hvor hun blant annet har jobbet med NRK-serien «Flukt».

NRK Sørlandet henter inn Elin Skaar (37) som ny journalist og vaktsjef. Hun kommer fra stillingen som journalist i produksjonsselskapet Pandora film i Bergen, hvor hun blant annet har jobbet med NRK-serien «Flukt», med Leo Ajkic.

Hun gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver hos NRK. 

 
– Jeg har et stort hjerte for NRK! Når jeg flyttet til Kristiansand etter 16 år i Bergen var derfor NRK Sørlandet et åpenbart valg for meg, sier hun til Medier24.
 
 

– Digg å slippe lutefisk på julebordet

Hun tror overgangen fra filmproduksjon til kjappere nyheter kommer til å bli det mest krevende med den nye hverdagen.
 
– Det blir sikkert mye! Å jobbe med dokumentarserier er et omfattende arbeid som strekker seg over lang tid der man dyrker personfortellinger, dramaturgi og bilder. I nyhetsverdenen går det langt kjappere, sier hun og fortsetter:
 
– Man skal i tillegg fylle flere funksjoner og flater og plattformer fra dag til dag, som krever en helt egen og ulik tilnærming til stoffet. Men essensen er jo egentlig den samme; det handler om å finne og fortelle de viktige historiene til flest mulig folk, på en best mulig måte. Jeg ser fram til å kjenne på nyhetspulsen igjen og ikke minst til å jobbe som vaktsjef på lag med flinke folk. 
 
Fra 2008 til 2014 jobbet hun i TV2, som blant annet journalist, deskreporter, deskkoordinator og nyhetsplanlegger. 
 
Hun har også jobbet med en av NRKs kommende dokumentar-satsinger, som har planlagt premiere i 2019. 
 
Hun forteller at det blir trist å forlate Pandora film og folkene der, men det blir samtidig en liten opptur med det hele: 
 
– Trist, fordi jeg er så glad i folka der. De er ekstremt dyktige og dedikerte i det de holder på med. Jeg er sykt stolt over laget jeg har vært med på og takknemlig for alt jeg har lært. Men det blir digg å slippe lutefisk på julebordet!
 
 
Til toppen