Egil "Drillo" Olsen og Arne Scheie i studio
Egil "Drillo" Olsen og Arne Scheie i studio (Foto: Nettavisen Lyd)

Er du over middels glad i quiz? Snart gir Nettavisen deg quizpodkast med Arne Scheie og Egil «Drillo» Olsen

De to veteranene skal snakke om fenomenet quiz i et rykende ferskt podkast-samarbeid.

Podkasten «Quizpod med Arne Scheie og Egil «Drillo» Olsen» er et samarbeid mellom Nettavisen og quizappen Kardinal. 

I appen finner man blant annet quizene «Drillos» geografi: Land og strand rundt med bidrag fra Egil Olsen, og Sportsquiz: Sport og stille spørsmål, med utvalgte nøtter fra Scheie. 

Einar Røhnebæk er daglig leder for appen og har vært en del av samarbeidet, sammen med radioveteran Anders Høglund som har vært med i studio og gjort mesteparten av klippingen for podkasten.

Ingvild Jenhaug Korneliussen, ansvarlig for satsningen Nettavisen Lyd
Ingvild Jenhaug Korneliussen, ansvarlig for satsingen Nettavisen Lyd Foto: Nettavisen Lyd

– Både Arne Scheie og Egil Olsen har begge laget spørsmål for denne appen, og det er slik kom vi på idéen. Vi tenkte at de sikkert hadde veldig mange gode historier om quiz. I tillegg er dette menn som har reist og opplevd mye, så det er veldig interessant å høre på, forteller Ingvild Jenhaug Korneliussen til Medier24.

Medier24 har vært i kontakt med Ingvild Jenhaug Korneliussen fra Nettavisen som er podkastens prosjektleder og ansvarlig for Nettavisen Lyd.

Korneliussen forteller til Medier24 at idéen ble plantet i juni da de først begynte å prate med Røhnebæk fra Kardinal. Opptakene begynte i september.

– Det startet med at vi begynte å prate med dem som står bak appen, og jobbet sammen for å få det fram. Vi fikk lyst til å lage podkast basert på gode historier. Det virket veldig morsomt å skape noe sammen som er basert på quiz som et tema.

Første episode vil sannsynligvis komme allerede denne uken, og temaet for denne episoden handler om hvor i verden folk er smartest og flinkest på quiz, i tillegg til hvor man finner folk som ikke er det.

– Vi har egentlig bare latt Scheie og Olsen prate sammen og la dem utvikle gode fortellinger. Programlederne er i en spesiell posisjon ettersom de kan så mye om sport og geografi. Vi regisserer ikke hva de skal si, det står de helt fritt til selv. Det som kommer det kommer, avslutter Korneliussen. 

Til toppen