Erna Solberg

Erna Solberg kritiserer NRK etter falske nyheter-prosjekt

I en verden der falske nyheter er et stort problem, må ikke NRK foreta seg ting som kan sette kanalens troverdighet på spill, mener statsminister Erna Solberg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg synes ikke at hensikten helliger alle midler. Jeg synes at NRK har en spesiell rolle i det norske samfunnet. De er en skattefinansiert allmennkringkaster som skal ha troverdighet, og som ikke skal ha meningsytringer, sier Solberg (H) til NTB.

– De skal være objektive og ikke være spydspissen på å gjøre slike ting. Selv om det er en god hensikt, stiller det kanskje spørsmål ved NRKs troverdighet i fremtiden, legger hun til.

Onsdag ble det kjent at NRKs program Folkeopplysningen gjennom et halvt år har laget falske nyheter for å manipulere stemmegivningen til elever ved Lillestrøm videregående skole.

– Man må tenke gjennom om det er NRKs rolle å gjøre dette. Det får NRK diskutere internt, og kringkastingsrådet må eventuelt ta diskusjonen, sier Solberg.

– Med den verdenen vi lever i i dag, med så mye fake news, bør NRK tenke at de må være enda mer nøytrale, objektive og opptatt av at de alltid er i balanse, fordi vi skal alle stole på dem, legger hun til.

Powered by Labrador CMS