Programlederne Marit Evertsen Grimstad, Christian Strand og Pia Rivelsrud Christiansen ankommer "Gullruten" i Grieghallen tidligere i år.
Programlederne Marit Evertsen Grimstad, Christian Strand og Pia Rivelsrud Christiansen ankommer "Gullruten" i Grieghallen tidligere i år. (Roald, Berit)

Etter 19 år er det slutt - NRK tar «Forbrukerinspektørene» av skjermen

– «Forbrukerinspektørene» er inne i sin siste sesong slik vi kjenner det i dag, sier Frank Gander i NRK Dokumentar og samfunn til VG.

  • Endret

Etter 19 år er det kroken på døren for «Forbrukerinspektørene». NRK varsler et nytt helse- og forbrukerkonsept i løpet av neste år.

Frank Gander, som er redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, bekrefter nedleggelsen av forbrukerprogrammet overfor VG.

– «Forbrukerinspektørene» er inne i sin siste sesong slik vi kjenner det i dag. Det er besluttet at vi i løpet av 2019 skal komme opp med et nytt konsept innenfor helse og forbrukerjournalistikk som vi tror vil fungere bedre i en strømmetjeneste, sier Gander.

Til helgen er det 19 år siden «FBI Forbrukerinspektørene» dukket opp på NRK1 for første gang. Men nå mener altså kringkasteren at tiden er inne for å se etter en avløser.

– Utfordringen med denne typen magasiner generelt er at de ikke har et tydelig konsept og inneholder for mange forskjellige temaer. Målet er å få en annen type produksjon med ett tema av gangen, forklarer Gander.

Til toppen