EVA NORDLUND er snart tilbake på TV. Herfra skal Nationen sende «Nordlunds kvarter».
EVA NORDLUND er snart tilbake på TV. Herfra skal Nationen sende «Nordlunds kvarter». (Bilde: )

Eva Nordlund tilbake på TV. Mandag lanserer Nationen «Nordlunds kvarter»

- Nå skal vi lage TV-program. Det gjør jo de fleste avisredaksjoner med respekt for seg selv!

Tidligere i år ble det kjent at Eva Nordlund tok sluttpakke fra NRK, og at hennes «baby» Søndagsavisa i NRK P2 skal erstattes av et nytt program.

I sommer hadde hun sin siste sending på NRK. Og var umiddelbart på plass i ny jobb: Som politisk kommentator i Nationen.

Men hun skal ikke bare skrive. I morgen mandag 31. august lanseres Nordlunds kvarter, akkurat i tide til å rekke valgkampen. Det hele braker løs med Aps landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget, kan vi lese på Nationen.no.

Da Medier24 besøkte Nationen for en ukes tid siden, var det en engasjert og travel Eva Nordlund som kunne fortelle om satsingen:

- Nå skal vi lage TV-program. Det gjør jo de fleste avisredaksjoner med respekt for seg selv, sier hun muntert.

- «Nordlunds kvarter» er navnet - og det spiller på tid, men også på sted. Dette er mitt «kvarter», et sted der folk skal ha mulighet til å snakke ut. Tar det 20 minutter for å bli ferdig med resonnementet, så skal de få det. Det blir ikke noe revolverintervju.

- Men du skal stille spørsmål, dette blir ikke noe koseintervju?

- Det blir ikke noen koseprat. Vi skal få fram de viktige sakene og de gode svarene, sier Nordlund.

eva nordlund 04
Bilde:

Snur seg raskt i liten avis

Veien blir litt til mens de går i Nationen. Det har gått fort fra idé til start, og da vi besøkte redaksjonen, så studio fortsatt ut som en byggeplass. Hvor ofte programmet skal lages, er heller ikke helt bestemt ennå.

- Jeg tror nok ikke det blir hver dag, men det blir nok oftere nå før valget enn ellers, sier Nordlund.

Alt er heller ikke helt på plass. Og det er kanskje en av de store forskjellene på store NRK og lille Nationen: At man kan snu seg rundt uten de veldig store prosessene.

Men samtidig er man færre folk - og flere må gjøre litt av alt.

- Så nå blir du TV-tekniker, vaktsjef og produsent på en gang?

- Nei, tekniker kan jeg aldri bli! Det er klart - det er helt andre forhold her enn i NRK. Men vi er i ferd med å bygge opp kompetanse på kamera og produksjon, og det blir en stor dugnad. Med utgangspunkt i kommentaravdelingen her i Nationen, og journalistene ellers på huset.

«Kan skrive om alt»

Det blir en hektisk samtale med en smått stresset Eva Nordlund. Hun har allerede stablet opp en solid mengde tomme flasker cola light på pulten og funnet sin plass i redaksjonen. Men den skriftlige journalistikken sitter fortsatt ikke helt i fingrene etter mange år på TV og radio.

- Jeg må tilbake til tastaturet snart. Det er ikke så lenge til deadline!

- Ja, hvordan er det - å bli politisk kommentator i en avis?

- Jeg har vært her noen uker nå, etter atten år i NRK - så det er noe helt nytt for meg. Men jeg setter veldig pris på denne muligheten. Nationen har en profil jeg identifiserer meg med. Det er ingen store, viktige spørsmål jeg ikke kan skrive om. Og så er det artig å være med på nye satsinger som Nationen TV. Det er en stimulerende redaksjon å jobbe sammen med.

Det er en tid for alt, sier Eva Nordlund også om avskjeden med NRK. Hun har tidligere kritisert det hun mener var manglende satsing på P2.

Men at hun fortsatt savner NRK, er det ingen tvil om:

- Det gjør jeg jo. Klart jeg hadde veldig gode år der, og savner gode kolleger. Men jeg hører dem på P2, og jeg får med meg Dagsnytt 18 og Søndagsavisa. Og jeg skal høre på det nye programmet også, selvsagt.

Til toppen