Eilif Aslaksen, nå avtroppende redaktør i Finnmarken.
Eilif Aslaksen, nå avtroppende redaktør i Finnmarken. (Foto: Gard L. Michalsen)

Finnmarken-redaktør Eilif Aslaksen (53) gir seg etter et drøyt år i jobben

Finner det «ikke formålstjenlig» å fortsette i jobben, sier han.

Eilif Aslaksen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i Finnmarken, den Amedia-eide regionavisa for Øst-Finnmark.

Det skriver avisa i en melding onsdag.

Aslaksen begynte i jobben 1. oktober 2015. Når han nå gir seg allerede, forklarer han det slik:

- Å lage et best mulig innhold krever mye tid og ressurser. Det skjer samtidig med raske endringer både hos oss og i bransjen forøvrig.

- Hvis man skal være med på dette løpet krever det svært stor kontinuerlig innsats. Jeg har kommet til et punkt hvor jeg ikke ser det formålstjenlig verken for meg personlig eller for Finnmarken at jeg fortsetter i jobben.

Aslaksen understreker i meldingen at tiden i Finnmarken har vært fantastisk og lærerik, og sier det har vært en fryd å jobbe sammen med avisas øvrige medarbeidere.

- Jeg er trygg på at den fine utviklingen Finnmarken er inne i vil fortsette, sier han.

 

Starter jakten på ny redaktør

Finnmarken må dermed nok en gang på lederjakt. Aslaksen er den femte redaktøren avisa har hatt siden 2013, rett nok to av dem konstituerte.

Styreleder i Finnmarken og regiondirektør for Amedia i Nord-Norge, Marit Skog, beklager oppsigelsen.

- Eilif har gjort en meget god jobb i Finnmarken og vært en tydelig stemme for Øst-Finnmark. Han har vært delaktig i den gode trenden Finnmarken er inne i med betydelig vekst i antall betalende brukere. Vi synes det er synd å miste han, men har respekt for beslutningen og ønsker Eilif lykke til videre.

Hun sier at arbeidet med å få på plass ny redaksjonell leder i Finnmarken vil starte opp i løpet av kort tid.

 

  • For ordens skyld: Gard L. Michalsen var ansvarlig redaktør og daglig leder i Finnmarken fra september 2013 til juli 2014.

 

Til toppen