Silje Helene Nilsen, snart journalist i Fiskeribladet.
Silje Helene Nilsen, snart journalist i Fiskeribladet.

FOLK

Fiskeribladet etablerer seg i Vesterålen igjen: Silje Helene Nilsen (29) er ansatt som journalist og skal jobbe fra kaikanten på Myre

Hun tjente sine første penger som tungeskjærer og er vokst opp med fisk. Nå skal hun dekke regionens viktigste vekstnæring, fra landets største hvitfisk-kommune.

Kampen om «kystfiskerne» skjerpes, når Fiskeribladet igjen etablerer seg med fast tilstedeværelse i Vesterålen: 

Silje Helene Nilsen (29) er ansatt som journalist i avisa, og skal jobbe fra hjemstedet Myre i Øksnes som base.

Det er landets største hvitfisk-kommune, og dermed et viktig område for en avis som har fått skarp konkurranse fra nykommeren Kyst og Fjord de seneste åra.

Tidligere i år endret avisa også navn fra FiskeribladetFiskaren til bare Fiskeribladet, for å tekkes nettopp denne gruppa - etter å ha tapt terreng langs kysten i kjølvannet av fusjonen mellom de to avisene for ti år siden. 

 

«Lokalkontor i skreiens Mekka»

Nilsen har siden 2011 jobbet for SortlandsAvisa og VOL, og sier dette om byttet: 

- Jeg har hatt seks veldig fine år i SortlandsAvisa og VOL, med verdens beste kolleger, men kunne ikke si nei da jeg fikk muligheten til å jobbe for en riksdekkende fiskeriavis med lokalkontor i skreiens Mekka.

- Jeg har vokst opp like ved Myre havn, tjente mine aller første penger som tungeskjærer og har store deler av familien min i fiskerinæringa. Tilknytninga til kysten og fiskeriene er derfor sterk, og det har alltid vært en stor interesse. Nå gleder jeg meg til å dra på ramsalte reportasjeturer, til å lære mer og bli enda bedre kjent med sjømatnæringa, sier hun. 

 

Erstatter journalistlegende

- Når det kommer til fiskeri og havbruk er Vesterålen og Lofoten utvilsomt blant de mest spennende regionene i landet. Det skjer mye, og det ser jeg frem til følge tett. Ikke minst de mange spennende debattene som kommer framover, sier 29-åringen. 

Silje Helene Nilsen skal fylle store sko, når hun i praksis erstatter Terje Jensen - en av Norges mest erfarne fiskerijournalister. Han gir seg nå etter 30 år, og beskrev nylig disse årene som «fra helvete til himmel» for næringen.

Øystein Hage, Fiskeribladet.
Øystein Hage, Fiskeribladet.

Redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet tror vesterålingen skal fylle disse skoene fint:

- Hun har kunnskap og interesse for næringen, og kommer til å tilføre oss annen kompetanse som vi trenger. Vi håper også hun kan bidra til å forynge leserne våre.

- Dessuten har det vært viktig å få mer journalistisk kraft i en region hvor vår konkurrent Kyst og Fjord har to skrivende personer i regionen, sier han.

Redaktøren sier at de ble «hoppende glad» for å få henne på laget, og beskriver Nilsen som en dyktig reportasjejournalist, på både tekst, bilde, film og lyd.

- Ikke minst bor hun midt i indrefileten Vesterålen, i en av landets viktigste sjømatkommuner. Det tror jeg leserne våre skal få merke!

 

  • For ordens skyld: Gard Michalsen har vært Nilsens kollega og leder fra 2011 til 13. 
Til toppen