Camilla Aadland og Vegard Solsletten skal skrive for Tekfisk.no.
Camilla Aadland og Vegard Solsletten skal skrive for Tekfisk.no. (Foto: Fiskeribladet / Intrafish)

Fiskeribladet og IntraFish lanserer Tekfisk.no - nytt nettsted om teknologi, innovasjon og forskning

Møter konkurransen fra åpne nettaviser med et nisjenettsted foran betalingsmuren.

Fiskeribladet og IntraFish lanserer onsdag et helt nytt nettsted for teknologi, innovasjon og forskning: Tekfisk.noFordi næringen fortjener det, skriver det NHST-eide mediehuset selv om lanseringen. 

- Når vi spør leserne hva de vil lese om, kommer forskning, utvikling og teknologi høyt opp på listen. Derfor tar vi nå konsekvensen av dette og lanserer nettstedet Tekfisk.no dedikert til dette viktige området av sjømatnæringen, heter det. 

Publisher Pål Korneliussen kommenterer satsingen slik: 

- Sjømatnæringen er drevet fram av små og store nyvinninger. Det skjer fryktelig mye både innen forskning og ute i bedriftene. Jeg synes særlig det som skjer med digitalisering og økt bruk av sensorer og store data er spennende.

- Tekfisk skal følge utviklingen tett og være det foretrukne nettstedet for alle som vil holde seg oppdatert på forsknings- og teknologiutviklingen innen fiskeri og oppdrett, sier Korneliussen. 

 

Møter konkurransen

Nettstedet omtales som «åpent», og har fra starten tilsynelatende ingen brukerbetaling eller betalingsmur over seg. I så måte blir det også et svar på konkurransen fra medier som iLaks og Kyst og Fjord, som fra hver sin kant av næringen utfordrer Fiskeribladet og Intrafish. 

Sakene på Tekfisk.no vil spenne fra nye metoder for å bli kvitt lakselus til elektriske fiskebåter, fra kartlegging av biomasse i havet til kunstig intelligens og digitalisering. 

Og ambisjonen for nettavisen er å drive også kritisk journalistikk: 

- Vi gjør ikke jobben vår hvis vi ikke også stiller kritiske spørsmål: Virker det som gjøres, blir pengene brukt riktig, skaper nye løsninger nye problemer, hva med fiskehelse og dyrevelferd, hvordan påvirker klimaendringene sjømatnæringen og så videre, heter det ved lanseringen. 

 

To erfarne journalister

For å lede dette har mediehuset ansatt den erfarne journalisten Camilla Aadland. Hun er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo og har bred bakgrunn fra Teknisk Ukeblad, BT, Uni Research og Sysla.

Sammen med seg har hun journalist Vegard Solsletten, som har jobbet i IntraFish siden 2000. De har allerede skrevet en rekke saker og laget flere spennende podkaster. Framover vil det komme både video og nyhetsbrev. 

- Jeg gleder meg til å kunne jobbe enda mer dedikert med alt det som skjer innen forskning og teknologi både i fiskeri- og oppdrettsnæringen. Dette er områder som fortjener og trenger å belyses, også med et kritisk blikk, sier Aadland.

Tekfisk organiseres under Fiskeribladet AS og vil være tilgjengelig både gjennom Fiskeribladet.no/tekfisk og som eget nettsted Tekfisk.no.

 

Til toppen