NRK-journalist Milana Knezevic tilbringer årets sommer hjemme i Arendal.
NRK-journalist Milana Knezevic tilbringer årets sommer hjemme i Arendal. (Foto: Foto: Privat)

Sommerpraten

– Føltes som om jeg hadde torpedert karrieren min før den hadde startet

Da NRK-journalist Milana Knezevic jobbet som sommervikar forsvant plutselig et viktig arbeidsverktøy.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er NRK-journalist Milana Knezevic.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

–  Det er vanskelig å komme unna korona her. I tillegg er jeg ganske stolt over at midt i pandemien, greide vi likevel å starte opp NRKs klimagruppe. For meg vil dette alltid være våren jeg fikk lov til å gå dypt inn i den ukjente klimahelten myr (obs obs dette er ikke et ordspill). 

– Hva er årets flause til nå?

– Jeg måtte dobbeltsjekke at dette faktisk skjedde i 2020, for det føles som om det har gått omtrent ti år siden januar: Australias statsministers klønete møter med brannmannskaper og vanlige folk rammet av de enorme skogbrannene. Det er par videoer hvor folk ikke vil håndhilse på ham, men han bare tar tak i hendene deres likevel. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Er det veldig cheesy å si alle kollegaene mine? Sammen har de virkelig vist verdien av en stødig allmennkringkaster i en ekstraordinær situasjon hvor folk har et enorm informasjonsbehov.

 – Hva gjør du i sommer?

– I år blir det ferie hjemme i Arendal. Så langt har det vært litt vel mye regn, men jeg har ikke gitt opp drømmen om en ekte sørlandssommer enda. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

–  Jeg har prøvd å ta en pause fra nyhetsbildet i sommer, med vekslende hell. Jeg er nok litt for yrkesskadet. Vanligvis går det mye i podkast og lydbok, for det er enklere når man er på farten. Så nå prøver jeg å børste det tykke laget med støv av Kindle-en jeg kjøpte i fjor. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg kom tilbake til Marienlyst etter mitt aller første VJ-oppdrag som praktikant i NRK og oppdaget at mikrofonen var forsvunnet. I ettertid ikke så dramatisk, spesielt siden den hyggelige forskeren jeg hadde intervjuet fant den på kontoret sitt. Men i øyeblikket føltes det litt som jeg hadde torpedert karrieren min før den hadde startet. Kanskje en påminnelse om at de fleste tabber føles mye verre enn de faktisk er. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer? 

– Si klart ifra om du kan et annet språk, har minoritetsbakgrunn eller nettverk, kan mye om et spesielt tema, eller har andre tekniske eller praktiske ferdigheter. Dette kan være kompetanse som mangler i redaksjonen, og din kunnskap kan bli en stor ressurs. Det blir lagt merke til!  

Til toppen