(Faksimile: Innomag.no)
(Faksimile: Innomag.no)

For andre gang på fire måneder slutter redaktøren i Innomag / 3in

Marianne Bratt Ricketts går av som redaktør for Innomag, tidligere 3in.no, etter «uenighet om videre satsing».

Nettavisa 3in, som for litt siden skiftet navn til Innomag, har de seneste årene etablert seg som et offensivt og aktivt nettsted om gründerskap og innovasjon, med stor vekst. Bedriften gir også ut Innovasjonsmagasinet på papir.

Men i gründerbedriften, hvor Truls Berg er medeier, arbeidende styreleder og ansvarlig redaktør, har det også vært vanskelig å holde på kreftene.

To redaktører slutter samme høst

melder Innomag.no at også Marianne Bratt Ricketts går av som redaktør. Hun sier til egen avis dette om årsaken:

– Uenigheter rundt den videre satsningen gjør at jeg ikke ønsker å være med videre, men det har vært en spennende tid, og veldig gøy å jobbe tett opp mot innovasjonsverdenen i Norge, som virkelig yrer av flinke folk og gode ideer.

Dette skjer før det er gått fire måneder siden hun tiltrådte. Den gang gikk Ole-Harald Nafstad av som redaktør for 3in.no, etter 11 måneder i jobben.

Nafstad uttalte til 3in.no den gang:

- Dessverre har jeg og styret over tid hatt ulike oppfatninger om hvordan vi bør utvikle 3in.no videre. Det gjør at det nå er naturlig for meg å søke nye muligheter andre steder.

Redaktøren før Nafstad satt heller ikke et helt år; Anita Fleime-Dahl begynte i desember 2013, før hun forlot i 2014 igjen. Og Nafstad begynte i jobben i september.

- Vi satser videre og gjør grep

Gründer og ansvarlig redaktør Truls Berg bekrefter overfor Medier24 at det har vært ting man har vært uenige om, men vil ikke dramatisere det for mye.

- Vår jobb handler om å finne en tydelig posisjon, og gjøre det på en måte som er både innovativ, lesevennlig og tydelig nok. Det er er det noen oppfatninger som jeg har stått fast på, siden vi startet for tre år siden, sier Berg til Medier24.

- At Marianne etter en prøveperiode finner ut at hun ønsker å gjøre noe annet, det er en fair sak. Vi takker henne for den innsatsen hun har lagt bak seg, som er en god jobb med navnebytte og ny profil, legger han til.

Gründer og innovatør Berg sier videre at Innomag fortsetter satsingen: Redaksjonen har nå styrket seg meg to journalister, og gjør flere nye grep.

- Vi gjør flere spennende ting: På nyåret er vi klar med flere fagredaktører, jeg synes det er bedre enn å ha én redaktør. Og så legger vi om slik at engelsk blir hovedspråket, sier Berg.

Han sier at mye av dette er på plass, og at Innomag vil lansere både fagredaktørene og flere nyheter i midten av januar.

Til toppen