Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen åpnet i fjor for å avvikle Kringkastingsrådet etter mye kritikk.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen åpnet i fjor for å avvikle Kringkastingsrådet etter mye kritikk.

Før første måned er halvveis, er det klart at 2015 blir et rekord-klageår

Kringkastingsrådet har fått 600 klager på én sak. Gjett hvilken?

Det er Aftenposten som konstaterer at 2014 var et hektisk år for både Kringkastingsrådet og NRKs generelle publikumsservice:

Rådet mottok 258 formelle klager, og avga 12 skriftlige uttalelser. Åtte av disse var kritisk.

I tillegg mottok NRKs «publikumsservice» en rekke generelle henvendelser og «klager» på lavere nivå: Hele 42.141 stykker av dem. Mer om dem litt lenger ned i saken.

2015 blir rekordår

For allerede er det klart at 2015 blir et rekordår for Kringkastingsrådet. Før første måned er halvveis, er det mottatt over 600 klager til rådet.

Nesten alle gjelder én sak - da konspirasjonsteoretiker Hans Kristian Gaarder var gjest i Her og nå i en debatt om HPV-vaksinen, og presentert som «uavhengig forsker».

- Antallet i denne saken overrasker meg, samtidig som det er ganske sikkert at dette er et resultat av en aksjon, sier Per Edgar Kokkvold, leder av Kringkastingsrådet og tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund til Aftenposten.

Britisk tv-såpe viktig

Når det gjelder de formelle klagene til Kringkastingsrådet i 2014, troner også «kjente saker» på topp. Det være seg dekning av Märtha Louise, nødlanding på Gardermoen, OL-saken i Oslo og Gaza-dekningen.

Når det gjelder de over 40.000 henvendelsene til NRKs publikumsservice, er det mange slags henvendelser. Blant annet klaget 168 personer på endringer i sendetid av den populære britiske tv-serien «Med hjartet på rette staden».

Til toppen