J«eg vet aldri helt hva som venter meg. I dag var jeg på rykk til ei lita ulykke på Vesterveien. Viste seg å bli bomtur, men likevel. Fikk meg en liten løpetur i sola, i beste arbeidstid», skriver Mari H. Reite.
J«eg vet aldri helt hva som venter meg. I dag var jeg på rykk til ei lita ulykke på Vesterveien. Viste seg å bli bomtur, men likevel. Fikk meg en liten løpetur i sola, i beste arbeidstid», skriver Mari H. Reite. (Foto: Privat )

DEBATT

Før sto vikarene i kø for å jobbe på tilkalling hos oss. Nå er det langt fra slik

«Det er lenge siden jeg har sett noen rekrutteringskampanjer for yrket mitt, derfor starter jeg min egen: Er du dyktig? Bli journalist! Nysgjerrig og samfunnsengasjert? Bli journalist!», skriver Mari H. Reite i Fædrelandsvennen.

  • MARI HORVE REITE, livesjef i Fædrelandsvennen. Dette innlegget er først publisert på hennes Facebook-side. 

Det er noe som bekymrer meg i min hverdag, som jeg tenker jeg kan gjøre noe med.

Nå for tiden søker vi etter sommervikarer til Fædrelandsvennen.

Før fikk vi sykt mange søkere, og kunne velge og vrake. Nå er det ikke slik.

Før sto vikarene i kø for å jobbe på tilkalling hos oss. Nå er det langt fra slik.

Før var journalistutdanningene de vanskeligste å komme inn på. Nå er noen lagt ned. Andre steder kommer alle som vil inn.

Vi har mistet svært mange dyktige kolleger til andre bransjer. For eksempel kommunikasjon. 

Det er så synd! For jobben er helt fantastisk. Hver dag får jeg gjøre noe jeg synes er meningsfullt og viktig. Og jeg vet aldri helt hva som venter meg. 

I dag var jeg på rykk til ei lita ulykke på Vesterveien. Viste seg å bli bomtur, men likevel. Fikk meg en liten løpetur i sola, i beste arbeidstid. Utsikt over byen. 

På morgenmøtet i dag og alle andre dager diskuterer vi store saker og viktige ting. Kollegene er forresten enormt trivelige og kunnskapsrike folk. Fædrelandsvennen er en super plass å jobbe. Jeg kan velge nesten helt selv hva jeg vil gjøre.

En perfekt jobb for alle oss som er nysgjerrige på hvordan ting henger sammen eller hvorfor noe skjer. Akkurat nå er jeg livesjef. Det er enormt lærerikt.

Hver dag prøver jeg å få flest mulig til å lese det jeg synes er viktig, engasjerende eller gøy. 

Å være journalist er ikke en enkel jobb. Det er ikke flust av jobber. Det er ikke en sikker jobb. Men i en verden av bloggere, fake news, overfladiskhet og trusler mot demokratiet, er den sørenmeg viktigere enn noensinne. Og det å få drive med noe som er viktig, det tror jeg er en snarvei til et lykkelig arbeidsliv.

Forretningsmodellen vår er under press, men den der koden for å få folk til å betale for skikkelig journalistikk, den tror jeg at vi skal knekke. Men da trenger vi nye folk også. Dyktige folk trengs alltid. Dyktige folk får jobb.

Er du dyktig? Bli journalist! Nysgjerrig og samfunnsengasjert? Bli journalist! 
Lenge siden jeg har sett noen rekrutteringskampanjer for yrket mitt, derfor starter jeg min egen: Du trenger ikke like, men del gjerne, og tips noen dyktige og nysgjerrige folk du kjenner!

Til toppen