DRIVER VIDERE: Trond Bendiktsen og redaktør Inge Bjørn Hansen.
DRIVER VIDERE: Trond Bendiktsen og redaktør Inge Bjørn Hansen.

For to uker siden gikk de konkurs - snart er lokalavisa tilbake

Redaktør og utvikler starter opp igjen Hålogaland Avis.

hålogaland avis
(Faksimiler fra Hålogaland Avis, før konkursen).

For to uker siden begjærte driftsselskapet bak Hålogaland Avis, Griffen Media AS, seg selv konkurs. Avisa har kommet ut i Harstad, og dekket kommunen og deler av regionen.

Det betød stans i avisa, som den siste tiden har kommet ut én gang i uka i et opplag på rundt 1500. Men avisa var ikke død, viste deg seg:

Onsdag kveld la Hålogaland Avis ut melding på facebook-siden (se under) at avisa er tilbake igjen fredag, med ny-gamle drivere bak. Hele meldingen kan du lese nederst i saken.

Redaktør Inge Bjørn Hansen er med videre, det samme er grafiker/utvikler Trond Bendiktsen. Begge har erfaring fra aviser i Harstad Tidende Gruppen, og fortsetter i så måte konkurransen mot sin tidligere arbeidsgiver, med Harstad Tidende som hovedkonkurrent.

Tidligere majoritetseier og daglig leder Knut Ivar Mikalsen er ikke med lenger, men han levnes ære og gode ord i meldingen fra avisa.

DRIVER VIDERE: Trond Bendiktsen og redaktør Inge Bjørn Hansen.
DRIVER VIDERE: Trond Bendiktsen og redaktør Inge Bjørn Hansen.

- Ville ha to aviser

Medier24 snakket med redaktør Inge Bjørn Hansen onsdag kveld, og han sier følgende om hvorfor de starter opp igjen:

- Saken er grei: Vi er her i Harstad, og det vi kan er å lage avis. Harstad trenger en avis til. Det er dette vi har lyst til å holde på med. Så da vi fikk til å starte opp igjen, kunne vi ikke la være. 

På eiersiden av avisa står nå Hansen og Bendiktsen, mens det de omtaler som «gode venner» også har bidratt til etableringen. Det nye selskapet har overtatt «innmaten» med abonnementsbasen med mer fra selskapet som gikk konkurs. Og får blant annet med seg pressestøtta avisa har hatt i et par år.

Tilbakemeldingene onsdag kveld var gode: 

- Leserne har merket at det har vært bare én avis i Harstad. I kveld har vi fått masse gode tilbakemeldinger på facebook og meldinger. Bare nå mens vi snakker, har jeg fått inn to nye abonnenter, sier Hansen.

Avisa skal fortsette som ukesavis, og dekke både Harstad og et par av nabokommunene. Og drive nettavisa omtrent som før, med en delvis betalt modell.

- Vi skal gå etter de beste nyhetene, og kan ikke gå etter de siste nyhetene på papir. Før konkursen var vi nyhetsledende på flere viktige saker. Og så skal vi selvsagt være oppdatert på nett. Da vil vi konsentrere ressursene om de som betaler for produktet - men noe av nettavisa vil være åpent, sier Hansen.

Les hele meldingen her: 

Til toppen