GEIR ARNE GLAD kommer tilbake til avisbransjen.
GEIR ARNE GLAD kommer tilbake til avisbransjen. (Foto: Torild Wika)

For tre år siden var han sur på Amedia og sluttet - nå kommer Glad tilbake til Helgelendingen

Går tilbake til sin gamle jobb og blir sjefredaktør og direktør. - Kjennes godt, sier den erfarne medielederen.

Styret i Mediehuset Helgelendingen AS har i dag tilsatt Geir Arne Glad som ny sjefredaktør og administrerende direktør, opplyser Amedia i en pressemelding.

Geir Arne Glad (56) har en lang karriere som journalist, redaktør og mediehusleder i Helgelendingen (tidligere Helgeland Arbeiderblad). Etter tre år som kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundregistrene vender han nå tilbake til mediehuset.

Da han sluttet for tre år siden, var det med kraftig kost og klar tale i protest mot sentralstyringen i det da nye Amedia - som ble til etter at A-pressen kjøpte Edda Media.

Han uttalte da til Journalisten:

 – Som leder reagererer jeg sterkt på den sentraliseringen som nå foregår i Amedia. De flytter støttetjenester som telemarketing, kundesenter og IT til Oslo-området, samtidig som sideproduksjonen blir flyttet til Moss. Jeg har sett på regnestykket som konsernledelsen har lagt til grunn for denne sentraliseringen, og mener at den har store mangler. Regnestykket er ganske enkelt ikke riktig.

LES OGSÅ: 

- Brenner for en slagkraftig lokalavis

På de tre årene er sentralstyringen neppe blitt mindre - og medieøkonomien ikke noe bedre. Men som en gammel sirkushest, har Glad åpenbart savnet manesjen og desken:

- Det kjennes godt å komme tilbake til Helgelendingen, sier han i en melding.

- Å utvikle en aktuell og slagkraftig lokalavis for Midt-Helgeland brenner jeg for. Helgelendingen skal være den foretrukne kanalen for lokale nyheter og markedsføring. Ikke minst  være en aktør i utviklingen av Helgeland. Den digitale utviklingen av Helgelendingen blir avgjørende for å lykkes i årene som kommer, fortsetter han.

Styreleder er fornøyd

- Vi er veldig glade for å få Geir Arne tilbake på laget til Helgelendingen. Jeg var skuffet da Geir Arne valgte å teste ut muligheter utenfor mediehuset for tre år siden. Nå er jeg desto gladere for at han er tilbake, sier styreleder og regiondirektør Bjarne Holgersen.

- Vi ser for tiden en styrket utvikling i mediemarkedet. Det er fortsatt betydelig endring og tilpasning som vil komme de neste årene, og da er det av uvurderlig betydning at vi har med oss erfarne ledere med utviklingskraft. Det vet vi at Geir Arne har.

Glad vil begynne i jobben 1. oktober. Inntil da vil Rune Pedersen fortsette som konstituert sjefredaktør, og Roy Lasse Leknes vil fortsette i rollen som konstituert administrerende direktør.

Til toppen