Redaktør Tor Eigil Stordahl i Forsvarets Forum. Her under Fagpresseprisene 2016 i fjor.
Redaktør Tor Eigil Stordahl i Forsvarets Forum. Her under Fagpresseprisene 2016 i fjor. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Forsvarsstaben vurderer å legge ned Forsvarets Forum. Redaktøren ser ikke bort fra at noen vil slippe kritisk journalistikk

Nå starter slaget for å beholde fagbladet, og Forsvarets tillitsvalgte er med i kampen.

  • Endret

Forsvarsstaben vurderer å legge ned Forsvarets forum, men ansatte, offiserer og soldater vil beholde det uavhengige fagbladet. 

Forsvarets forums redaktør Tor Eigil Stordahl sier bladet har blitt upopulært i enkelte kretser fordi de har skrevet en rekke kritiske artikler om forsvaret.

– Kritisk journalistikk kan være ubehagelig. Jeg ser ikke bort fra at noen kan tenke seg å slippe unna det ubehaget, men jeg mener jobben vi gjør har stor verdi, sier han til Klassekampen.

Under Tillitsvalgtordningens (TVO) landsstyremøte i Tromsø ble det enstemmig vedtatt at TVO krever å beholde Forsvarets forum, skriver magasinet.

Også de ansatte, gjennom Norsk Tjenestemannslag og Norges Offisersforbund, opplyser at de ønsker å beholde fagbladet.

– Forsvarets forum spiller en særdeles viktig rolle for at Forsvaret skal fremstå som en åpen og troverdig organisasjon, heter det i en felles uttalelse fra organisasjonene.

En nedleggelse av Forsvarets forum vil innebære en innsparing på rundt ti millioner kroner i året for forsvaret.

Forsvarsdepartementet vil ikke kommentere en eventuell nedleggelse.

Og for å støtte bladet, har medieorganisasjonene Norsk Redaktørforening, Norsk Presseforbund og Fagpressen nå sendt et felles brev til forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) med appell om å bidra til at bladet videreføres.

 

Til toppen