(Faksimile: TV Haugaland)
(Faksimile: TV Haugaland)

Fotballklubb blir medieeier på Haugalandet: Kjøper to gratisaviser og lokal TV-stasjon

FK Haugesund kjøper lokalaviser og etablerer nytt mediehus.

Karmøynytt, Haugesundnytt og TV Haugaland går sammen i et nytt Mediehuset Haugaland. Og største eier med 90 prosent av aksjene blir - hold deg fast - fotballklubben FK Haugesund.

Det melder Haugesunds Avis og TV Haugaland, med flere.

Om det er inspirert av Tour de France-eier Amaury, som også eier en rekke medier, vites ikke.

Men helt nytt er det ikke: Ole Henrik Nesheim, som er styreleder i både TV Haugaland og FK Haugesund, forteller at fotballklubben og TV-kanalen lenge har hatt et markedssamarbeid.

Med et nytt felles medieselskap og FKH mediasalg som en felles salgsorganisasjon, vil de tre lokale mediene jobbe sammen for å levere enda bedre innhold til leserne i regionen.

- Vi nærmer oss en «kritisk masse» både på marked og målgruppe. Og når til sammen flere lesere enn Haugesunds Avis, sier Nesheim til TV-kanalen.

I TV-innslaget forteller selskapene om hvordan selskapene nå skal jobbe sammen. Men hvorfor skal en fotballklubb satse på media, spør konkurrenten Haugesunds Avis i sin sak?

- Jeg tror de er opptatt av at styret gjør sitt beste for å sikre et bærekraftig grunnlag for toppfotball, sier Nesheim.

Han er forøvrig både investor i fotballklubben, næringslivsleder og en markant politiker i Karmøy. Og overfor Haugesunds Avis har han «tenkt på sine roller».

- Jeg har tenkt nøye over det, og jeg tror journalistene hos oss, som setter integritet høyt, vil være minst like nøyaktig og kritisk til meg som til andre politikere, sier Nesheim.

Til toppen