FRANK GANDER slutter som nettsjef i NRK og blir kommunikasjonsdirektør i nytt direktorat.
FRANK GANDER slutter som nettsjef i NRK og blir kommunikasjonsdirektør i nytt direktorat. (Foto: Ole Kaland, NRK)

FOLK

Frank Gander slutter som nettsjef i NRK - går til sjefsjobb i nytt direktorat

Blir kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for e-helse.

Nettveteran og nå nettsjef i NRK, Frank Gander, gir seg i jobben. 

Han går snart over til ny jobb som kommunikasjonsdirektør i det nye Direktoratet for e-helse. 

Gander kommenterer og bekrefter valget på sin egen Facebook-side, hvor han skriver dette onsdag: 

- Jeg forlater denne høsten stillingen som nettsjef i NRK, en jobb og et hus som jeg stortrives i, skriver han. 

Og om sin nye jobb: 

- Sammen med en ambisiøs ledergruppe, og en dedikert kommunikasjonsavdeling, skal jeg bidra etter beste evne i jobben med å skape en enklere hverdag for pasienter og fagpersonell ved å digitalisere helse-Norge. Skummelt, utfordrende og forhåpentligvis veldig morsomt!

Les hele Facebook-statusen fra Gander: 

Yrkeskarrieren min de siste årene har vært som å kjøre en fullsatt bil godt over fartsgrensen på en ganske trafikkert motorvei, med krevende partier. Likevel: Været har vært godt, det har vært god stemning og musikk i bilen. Jeg vet hvor jeg er, og omtrent hvor jeg skal.

Men plutselig kan det dukke opp distraksjon i sidesynet: Et skilt med et rart navn, glimtet av et tettsted som ser innbydende ut, eller et nytt landskap med naturformasjoner og blåner som åpner seg rundt deg. Og så, etter noen overveielser hender det at man svinger av motorveien, og tar en helt annen rute.

En slik beslutning har jeg nå tatt: Jeg forlater denne høsten stillingen som nettsjef i NRK, en jobb og et hus som jeg stortrives i, til fordel for en jobb i toppledelsen i det nyoppstartede Direktoratet for e-helse, som kommunikasjonsdirektør.

Sammen med en ambisiøs ledergruppe, og en dedikert kommunikasjonsavdeling, skal jeg bidra etter beste evne i jobben med å skape en enklere hverdag for pasienter og fagpersonell ved å digitalisere helse-Norge. Skummelt, utfordrende og forhåpentligvis veldig morsomt!

Til toppen