Trondheimsnytt.no er tatt av lufta etter et par ukers drift. Årsaken er full konflikt mellom redaktør Tone Gullaksen og daglig leder Snorre Vikdal som har satset 600.000 kroner på prosjektet, skriver Trondheim24.
Trondheimsnytt.no er tatt av lufta etter et par ukers drift. Årsaken er full konflikt mellom redaktør Tone Gullaksen og daglig leder Snorre Vikdal som har satset 600.000 kroner på prosjektet, skriver Trondheim24. (Bilde: Skjermdump Trondheim24 / Gjengitt med tillatelse)

Full splid mellom ledelsen i splitter ny nettavis i Trondheim: – Situasjonen var uakseptabel

Den splitter nye nettavisen Trondheimsnytt ligger med brukket rygg noen få uker etter oppstarten. Nå kan konflikten havne i retten.

Trondheimsnytt.no er tatt av lufta etter et par ukers drift.

Årsaken er full konflikt mellom redaktør Tone Gullaksen og daglig leder Snorre Vikdal som har satset 600.000 kroner på prosjektet, skriver Trondheim24.

– Jeg har hatt en arbeidsgiver som gjentatte ganger har blandet seg inn i det redaksjonelle. Det er noe jeg selvsagt ikke kan finne meg i. Jeg så meg nødt til i juli  å kontakte redaktørforeningen og ble da henvist til advokat. Siden da har vi prøvd å finne en løsning på denne saken, forteller redaktør Tone Gullaksen til Nea Radio.

Trondheimsnytt.no er en del av et franchisekonsept drevet av selskapet Torik AS der også Malviknytt og Rørosnytt inngår.

Planen var at trondheimsnytt.no skulle drives av Snorre Vikdals selskap Nidarosa Media AS som står registrert med 600.000 i egenkapital.

Gullaksen var i full gang med å produsere og publisere saker frem til et par dager siden. Da ble trondheimsnytt.no uten forvarsel tatt av lufta, skriver Trondheim24.

Onsdag morgen kom pressmeldingen som avslører at selskapet som eier nettaviskonseptet har sagt opp franchiseavtalen med Nidarosa Media, og dermed er nettavisen ikke lenger tilgjengelig, fortsetter saken.

Torik skriver følgende i pressemeldingen:

Begrunnelsen for oppsigelsen er at Nidarosa Media og  Snorre Vikdal ved flere anledninger har blandet seg inn i det redaksjonelle arbeidet til ansvarlig redaktør, og dermed opptrådt i strid med redaktørplakaten. For oss i Torik AS, er redaksjonell frihet helt avgjørende, og en del av dette er å påpeke uheldige forhold i arbeidslivet. Vi kan ikke sitte stille å se på den behandling ansvarlig redaktør og redaksjonen har fått.

 

Kan ha gjort feil

Overfor Trondheim24 avviser styreleder og eier av Nidarosa Media AS, Snorre Vikdal, at han skal ha blandet seg inn i det redaksjonelle arbeidet:

– Det mener jeg at jeg ikke har gjort. Samtidig kan jeg ha gjort feil. Jeg er fysioterapeut og ikke mediemann. Men vi har etablert kjøreregler. Mer kan jeg ikke si om dette da det er en personalsak, sier Vikdal til Trondheim24.

Han karakteriserer Torik AS som «useriøse» og går langt i å antyde at de vil ta rettslige skritt, skriver nettavisen.

Tore Østby i Torik Media AS sier til avisen avviser at de er useriøse og forteller at synes det er trist at situasjonen har blitt slik.

Til toppen