Gry Veiby synes Ernas nesten-håndhilsing både var «årets flause» og «genial folkeopplysning»
(Foto: Privat)

Sommerpraten

Gry Veiby synes Ernas nesten-håndhilsing både var «årets flause» og «genial folkeopplysning»

NRK-programlederen og journalisten forteller også om sine egne tabber i Sommerpraten.

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Gry Veiby, programleder og journalist i NRK. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Et merkelig halvår, for oss alle. Selv var jeg midt i innspurten av en true crime-podcast da Norge stengte ned. Jeg ble tilbakekalt til nyhetsavdelinga, og podcasten blir utsatt til høsten. Det var en periode prega av politisk enighet og mye usikkerhet.

– Hva er årets flause til nå?

– Da Erna Solberg strakk ut hånda for å håndhilse på Camilla Stoltenberg på pressekonferansen der de oppfordra oss alle til å holde avstand. Men det ble genial folkeopplysning av det.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Alle kollegaer som har jobba dobbelt.

– Hva gjør du i sommer?

– Henger på hytta på Nesodden, og er ellers turist i egen by. Kanskje det blir noen utflukter med større radius, men det tar vi som det kommer.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Er jeg hjemme, leser jeg Aftenposten om morgenen. Ellers hører jeg på masse podcaster. Alt fra populærvitenskap til god historiefortelling. «Hidden Brain», «This American Life», «Hele historien». Kanskje en «Dagsnytt 18», «Oppdatert» eller «Ukeslutt» om jeg får nyhetsabstinenser.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg jobba en sommer i Musikkredaksjonen i P2, med daglige sendinger på en halvtime. Jeg bytta på å være reporter, programleder og produsent, og en sending jeg var produsent hadde jeg totalt feilberegna tida. Da sendinga gikk mot slutten, innså jeg at det var flere minutter til sendingsslutt som vi aldri kom til å klare å fylle med prat. Det endte med at vi spilte nok et spor fra en folkemusikkplate vi allerede hadde spilt bare 20 minutter tidligere. Glemmer aldri den andre sommervikarens kommentar i studio: «Vi koster på oss litt mer Gorrleik».

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær positiv, kast deg ut i det du kan, og ha det hyggelig på jobb. Husk at alle har vært nye en gang.

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Til toppen