Sindre Leganger får pris.
Sindre Leganger får pris. (Bilde: Foto: Brian Cliff Olguin / NJ Frilans)

Har jobbet med «Skuddet på Toftøy» og «Uløst»: Sindre Leganger er kåret til Årets frilanser

Ble hedret under årsmøtet til NJ Frilans lørdag kveld.

Under årsmøtemiddagen til NJ Frilans i Oslo lørdag fikk Leganger overrakt prisen - som består av en diplom og 20.000 kroner i prispenger.

Og pengene kommer godt med, sier han til NJ.no:

- Jeg skal få meg en heve/senke-pult på kontoret!

Leganger har blant annet jobbet med podkaster som «Uløst» og «Skuddet på Toftøy».

– Det er en stor ære og veldig gøy at arbeidet med den velproduserte lydhistorien legges merke til. Mitt håp er at flere får mulighet til å jobbe med podcast i Norge, sier han.

 

Juryens begrunnelse lyder i sin helhet:

Prisvinneren har i flere år jobbet som journalist innenfor flere fagfelt, men det er i de senere år at vedkommende virkelig har blitt et forbilde for andre frilansere.

Kompetansen har vært ettertraktet hos flere redaksjoner både i Norge og i utlandet, og flere av prosjektene har fått stor oppmerksomhet. Juryen har latt seg imponere over den imponerende evnen til å være kompromissløs i prosjektene vedkommende deltar i, samt den høye gjennomføringsevnen.

Han har kjempet for radiofaget og bidratt til at podkasten har fått et marked i Norge, noe også andre radiofrilansere kan nyte godt av. Prosjekter som Uløst og Skuddet på Toftøy ville ikke vært mulig uten prisvinneren.

Vinneren er Sindre Leganger!
  • Juryen har bestått av Anders Sømme Hammer, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Birgit Røe Mathisen, Ulrik Imtiaz Rolfsen og Kyrre Lien.
Til toppen