STINE SERIGSTAD skal til litt mer polare strøk enn dette i sommer: Hun blir sommervikar for Finnmarksposten.
STINE SERIGSTAD skal til litt mer polare strøk enn dette i sommer: Hun blir sommervikar for Finnmarksposten. (Foto: Privat)

Har Stine fått medienorges tøffeste sommerjobb? Skal lage lokalavis i Nordkapp helt alene

- Skummelt, veldig kjekt og utrolig spennende!

Stine Serigstad (28) fra Stavanger skal langt nord i sommer:

Hun har nemlig fått sommerjobb i Finnmarksposten, en liten ukesavis som holder til i Honningsvåg, og dekker Nordkapp kommune.

Det skriver Byas.no, som har snakket med Serigstad om sommerjobben.

For ikke bare er det langt nord - 28-åringen vil i sommer utgjøre hele redaksjonen, når avisas journalist (og ene fast ansatte) er på sommerferie. Serigstad får imidlertid hjelp fra redaktør Arne Reginiussen og resten av søsteravisa Finnmark Dagblad, et lite steinkast på et par timers kjøretur unna.

Men i det daglige blir Stine helt alene og ansvarlig om å fylle og lage lokalavisa: 

– Det blir skummelt! Men veldig kjekt og utrolig spennende, sier hun til Byas.

Serigstad sier til nettavisen at det var stillingsannonsen (på Medier24) som lokket henne til å søke, med tittelen Vil du lage lokalavis i midnattssol?

– Jeg sendte dem en litt annerledes søknad, hvor hele søknaden var bygget opp som en artikkel. Tittelen min var «Søring skal ta tempen på Honningsvåg i sommer».

Og hun reiser ikke tomhendt nordover. Serigstad har to bachelorgrader, i både journalistikk og grafisk design. Nå holder hun på med en mastergrad i dokumentarproduksjon.

Til toppen