HELGE SIMONNES fikk hedersprisen fra Oslo redaktørforening torsdag kveld. (Foto. Gard L. Michalsen)
HELGE SIMONNES fikk hedersprisen fra Oslo redaktørforening torsdag kveld. (Foto. Gard L. Michalsen) (Bilde: )

Helge Simonnes fikk årets hederspris fra Oslo redaktørforening - her er hans muntre takketale

Les også juryens gode ord til den avtroppende Vårt Land-redaktøren.

Vårt Lands avtroppende redaktør, Helge Simonnes, fikk torsdag kveld hedersprisen under årsmøtet til Oslo redaktørforening. 

I juryens begrunnelse trekkes fram hans mangeårige innsats for mediemangfoldet, Vårt Land og ikke minst Dagsavisen, som han også reddet.

Juryen beskriver også hvordan Simonnes begynte i avisa som markedssjef, og senere fikk «veddet seg til» en jobb som journalist(!). Les hele juryens begrunnelse nederst i saken!

Alle vinnerne og nominerte. (Foto: Reidun K. Nybø, Norsk redaktørforening)
Alle vinnerne og nominerte. (Foto: Reidun K. Nybø, Norsk redaktørforening) Foto: Reidun K. Nybø, Norsk redaktørforening

 

Avtroppende redaktør HELGE SIMONNES i Avisen Vårt Land fikk hederprisen på Oslo Redaktørforening sitt årsmøte torsdag kveld. Her er hans muntre takketale (med poenget til slutt!):

Posted by Medier24.com on 11. mars 2016

Juryens begrunnelse for Årets hederspris til Helge Simonnes, Vårt Land

Juryen uttaler: 

Få har vært likegyldige til hans gjerning. Dette er en person med en sterk overbevisning. Han har gledet mange og irritert andre. Fortsatt har han mye på hjertet. Bøker som skal skrives, et budskap som skal forkynnes.

Vinneren av årets hederspris deler en annen hedersbevisning med Einar Gerhardsen, Gro Harlem Brundtland og Jens Christian Hauge, men har først og fremst vært lojal til den publikasjonen han brenner for.

Politikere, lesere og ansatte har kommet og gått. Alle har møtt en redaktør som kjemper for det han tror på. Og han etterlater seg en sterkere avis og organisasjon enn den han arvet.

Dette er en mann som setter seg ambisiøse mål, og som pleier å nå dem. Han begynte sitt virke i avisen som markedssjef. Det sies at han deretter veddet med redaktør Hans Erik Matre. Skaffet markedssjefen pen nok opplagsøkning, ville han ha journalistjobb i bonus.

Etter et kvart århundre takkes han av som sjefredaktør og administrerende direktør. Leserne mister en ambassadør for verdibaserte nyheter. Stortingspolitikerne mister - eller får fred fra – den mest utrettelige ambassadøren for pressestøtten. Noen er kanskje glade for det siste, men ingen kan nekte for at hedersprisvinneren har bidratt til økt mediemangfold.

Ettermælet kunne fort blitt de siste måneders oppmerksomhet rundt hans egne pensjonsavtaler. Juryen har ikke gått inn i denne omstridte saken. Uavhengig av hva man synes om den - og den har vist seg å ha flere sider etter hvert som fakta er kommet frem - har vi en svært verdig vinner.

 Det årets hederspris-vinner bør huskes for, er at det var han som berget Dagsavisen da alle andre hadde gitt opp, og for at han har ledet Vårt Land fra en avis uten egenkapital til moderskip i Skandinavias største kristne mediehus.

Årets hederspris går til Helge Simonnes

Juryen har bestått av:

  • Knut Olav Åmås, (leder) direktør i Fritt Ord
  • Ellen Arnstad, konsernredaktør i Aller Media
  • Baard Zakariassen, produsent i TV 2 og leder av Oslo Journalistklubb
  • Helje Solberg, redaksjonssjef i VGTV og varamedlem i Oslo Redaktørforenings styre
  • Eirik Hoff Lysholm, ansvarlig red. i Dagsavisen
Til toppen