Helge Simonnes går av: «Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle prosesser»

Helge Simonnes går av: «Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle prosesser»

Gir seg etter 30 år i Vårt Land, og snart 25 år som ansvarlig redaktør.

Helge Simonnes går av som sjefredaktør / administrerende direktør i Vårt Land. Det opplyser avisa i en pressemelding mandag.

- Han gir seg straks som adm.dir., men blir sittende som sjefredaktør til etterfølger er på plass, heter det i meldingen. Mentor Mediers konsernsjef Per Magne Tveiten er konstitert som direktør i Vårt Land fra i dag av.

Tidligere år ble det klart at Simonnes ga seg som konsernsjef, men fortsatte som publisher i Vårt Land en tid til. Nå ble den tida altså ikke så lenge.

- Har ikke motivasjonen som kreves

Om avgangen sier Simonnes selv dette i meldingen:

- Det er vemodig å tre av. Jeg har vært i Vårt Land og Mentor Medier i 30 år, og hadde ikke tenkt at det skulle bli en livsoppgave. Jeg har fått med meg oppgangstidene i mediebransjen. Dette mediehuset er preget av et unikt kollegafellesskap og sterkt engasjement blant leserne.

- Det er fortsatt mange sider ved publisheroppgaven som oppleves positivt. Skriving og leserkontakt er stimulerende, men som øverste leder kan man ikke velge ut de lystbetonte oppgavene, sier Helge Simonnes.

Den avtroppende redaktøren gjør det dermed klart at han ikke har motivasjonen som kreves i de krevende tidene bransjen står foran:

- Mediebransjen står overfor beinharde utfordringer. Vårt Land får i 2015 et av sine beste år økonomisk sett, og vi har gjort mye bra omstilling i de siste årene. Likevel er det ikke tilstrekkelig, slik markedssituasjonen nå er.

- Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle omstillingsprosesser. Avtalen om å kunne fratre ved fylte 60 år, ble forhandlet fram for lang tid tilbake. Nå er tiden kommet, og det er en god løsning både for Vårt Land og meg, sier Simonnes.

Den avtroppende redaktøren understreker at han ikke skal legge inn årene - men annen lederjobb er ikke interessant. Simonnes antyder at han vil fortsette i en rolle som frittstående rådgiver.

- Har satt spor etter seg

Tidligere i år overtok Per Magne Tveiten som konsernsjef i Mentor Medier, og er i dag styreleder i Vårt Land.

Simonnes var lenge Tveitens sjef - og i dag sier Tveiten dette om avtroppende redaktør Simonnes:  

- Helge Simonnes har vært sjefredaktør/adm.dir. siden 1991 og er en av dem som har sittet lengst i en slik topposisjon. Han har satt spor etter seg også i bransjen, blant annet gjennom styrelederverv i Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund.

- Helge har en sjelden evne til redaksjonelt klarsyn kombinert med god strategisk og forretningsmessig teft. Vi er mange som er takknemlig for den innsats han har lagt ned, sier styreleder i Vårt Land og konsernsjef i Mentor Medier, Per Magne Tveiten.

Til toppen