Redaktør Morten Hofstad i Helgelands Blad.
Redaktør Morten Hofstad i Helgelands Blad. (Foto: Simon Aldra)

Helgelands Blad har fått seg ny betalingsmur

– Dette er et skritt på veien for å komme enda nærmere leserne og abonnentene våre., sier redaktør Morten Hofstad.

Redaktør Morten Hofstad i Helgelands Blad kan fortelle til Medier24 at de tirsdag fikk en rykende fersk betalingsmur-løsning på nett. 

– Vi ser at trafikken holder seg godt. Vi har lagt oss litt lavt med antallet pluss-artikler i dag. Det blir som en introduksjonsdag for leserne våre, sier han tirsdag ettermiddag. 

De har også tidligere hatt betal-artikler på nett, men det har vært knyttet til lenking til artikler som allerede er publisert i papiravisa og i eavisa.

Den nye løsningen, som ligner på mange av de store konsernene sine betalingsløsninger, åpner nye muligheter for avisa på nett, ifølge redaktøren. 

– Vi har lett etter en pluss-løsning som passer for oss lenge, og etter litt leting så har vi nå funnet det. Som en uavhengig avis, som ikke er en del av et stort konsern, kan det til tider være hardt å drive med digital utvikling, sier han. 

Nå har de inngått samarbeid med Hamar Media AS. 

 

– Nye muligheter

Nå håper han at den nye løsningen vil åpne nye muligheter for avisa på nett, og gjøre nettpubliseringen mindre avhengig av papiravisa. 

Papiravisa kommer ut tre dager i uka, og ifølge redaktøren er den digitale utgaven av papiravisa, eavisa, et populært tilbud blant abonnentene. I tillegg har de et magasin, HavPuls, som distribueres med Finansavisen fire ganger i året. 

Det betyr ikke at de ikke vil satse på nett, forteller Hofstad. 

– Dette er et skritt på veien for å komme enda nærmere leserne og abonnentene våre. Vi ser at lesingen beveger seg over på digitale plattformer og at flere vil lese avisa på mobilen. Den nye løsningen åpner nye muligheter for oss digitalt, sier han. 

Hofstad ser enn så lenge positivt på framtida.

– Inntil videre så kjører vi på. Vi holder koken og gir oss ikke så lett, sier han.

Til toppen