Michael Palin og ei av de statsansatte i Nord-Korea.
Michael Palin og ei av de statsansatte i Nord-Korea. (Foto: National Geographic)

Monty Python-legende med ny serie om Nord-Korea

Michael Palin reiser til Nord-Korea i ny National Geographic-serie.

Det melder National Geographic i en pressemelding. 

Michael Palin har gjort en rekke reiseprogrammer etter glansdagene som komiker, men han har neppe lagd et program fra et mer spesielt land enn Nord-Korea, skriver de. 

 

Ifølge meldingen tar Palin med seeren på en ekstraordinær reise i landet i den nye serien i to deler. De skriver: «Vi får et glimt av hverdagsliv i hovedstaden Pyongyang, blir med på oppdagelsesreise til det vulkanske Paektufjellet på grensen til Kina og bevitner en ny turistattraksjon som blir bygget i havnebyen Wonsan.»

– Å dra til Nord-Korea var en mulighet jeg ikke kunne motstå. For selv om Nord-Korea har vært mye i nyhetsbildet, er landet et mysterium for de fleste av oss. Å kunne dra gjennom landet og få et glimt av hvordan folk lever var veldig spennende, sier Palin ifølge pressemeldingen. 

Dokumentarserien ble spilt inn på samme tid som Kim Jong-un hadde sitt historiske møte med den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in tidligere i år, skriver National Geographic. 

– Besøket var en øyeåpner for meg, og det er jeg sikker på at det vil være for andre også. Jeg har reist mange steder rundt om i verden, men har aldri følt den samme graden av fascinasjon og åpenbaring som på denne reisen til Nord-Korea, sier Palin. 

 
Til toppen