Grundigs nye TV uten tuner og antennetilkobling. Denne kan du kjøpe uten å få lisensregning i posten.
Grundigs nye TV uten tuner og antennetilkobling. Denne kan du kjøpe uten å få lisensregning i posten.

Her er TV-en du kan kjøpe uten å betale for NRK. Blir dette lisens-dödaren?

- Fordi kundene etterspør det, sier Elkjøp-direktør.

Nå kommer de store skjermene som kan få fart på debatten om hvordan vi skal finansiere NRK.

Fram til nå har det vært for spesielt interesserte å plombere TV-en sin for å slippe å betale lisens. I en tid der stadig flere bruker TV-en kun som skjerm for streaming, Netflix, Apple-TV og andre «smarte funksjoner».

Men tirsdag varsler Elkjøp nye produkter i butikkene. Nå kommer TV-en som gjør at du slipper å betale lisens.

Ifølge en pressemelding er det TV-er fra leverandøren Grudnig, og fordi de ikke har tuner, slipper du å registrere deg for lisens når du kjøper TV-en.

Hvorfor?

Fordi du og jeg vil ha det, sier kategoridirektør Andreas Westgaard hos Elkjøp.

- Flere og flere av kundene våre forteller oss at de ikke lenger bruker TV-ene sine til å se på de vanlige sendingene. I tillegg viser undersøkelser blant den yngre garde at TV-vanene deres er i solid endring. Vi åpner for salg av denne typen TV-er rett og slett fordi kundene våre etterspør det, sier Andreas Westgaard, som er kategoridirektør for Lyd & Bilde.

Elkjøp-direktør Andreas Westgaard.
Elkjøp-direktør Andreas Westgaard.

- TV-en er fremdeles midtpunktet i stua i de norske hjem og kommer til å være det i uoverskuelig fremtid. Men måten våre kunder ser TV på har endret seg, og dermed må vi kunne tilby nye typer produkter som er tilpasset dette.

- Unge førstegangsetablerere og studenter er blant gruppene som sier de ikke trenger TV med tuner lenger. Norge har i tillegg blitt et internasjonalt samfunn med mennesker fra alle verdenshjørner, og ønsker man kun å se nettinnhold fra fjerne himmelstrøk er det ikke sikkert man har behov for tilgangen til tradisjonelle TV-signaler, sier Westgaard.

Grundigs nye TV som er «ferdig plombert» kommer foreløpig i størrelsene 42, 49 og 55 tommer.

Forutsetningen for at man slipper å betale kringkastingsavgift er at man ikke kobler TV-en til andre produkter med tuner eller har andre tradisjonelle TV-er i hus, understreker Elkjøp.

Til toppen