Konsernsjef Are Stokstad, Amedia (t.v.) og Anders Eriksson, administrerende direktør i Bonnier News.
Konsernsjef Are Stokstad, Amedia (t.v.) og Anders Eriksson, administrerende direktør i Bonnier News. (Foto: Amedia )

I dag overtar Amedia og Bonnier MittMedia – Are Stokstad går inn i styret

Samtidig er det klart at Tomas Franzén blir styreleder, skriver Amedia i en pressemelding.

I februar ble det klart at Bonnier og Amedia kjøper det svenske lokalaviskonsernet MittMedia, og i dag overtar de selskapet, skriver Amedia i en pressemelding. 

Bonnier har kjøpt 80 prosent, mens norske Amedia har kjøpt 20. Mittmedia omsatte i 2018 for 1,8 milliarder svenske kroner og har om lag 1.100 ansatte, ifølge meldingen. 

Dagens styreleder i Bonnier News, Tomas Franzén, går inn som styreleder i selskapet. Med seg i styret får han konsernsjef i Amedia, Are Stokstad og Åsa Malmström og Lotta Edling. 

Anders Eriksson, som er administrerende direktør i Bonnier News, Dagens Nyheter, Expressen, HD/Sydsvenskan og Bonnier Magazine & Brands overtar fra i dag også som administrerende direktør i Mittmedia, skriver de i pressemeldingen. 

– Bonnier News har allerede en unik posisjon i det svenske mediemarkedet med sine sterke merkevarer. Med tilgang til de 28 sterke lokalavisene i Mittmedia kommer vi til å få enda mer kraft som den ledende nyhetsaktøren i Sverige, sier selskapets ferske administrerende direktør i pressemeldingen og fortsetter: 

– Vi tror på kraften i lokaljournalistikken og på at det er en stor betalingsvilje for journalistikken Mittmedia produserer. Vi tror vi skal lykkes med å utvikle dette og skape enda mer unikt og relevant innhold basert på forståelse av lesernes behov, sier Eriksson. 

Mikael Nestius tar over som virksomhetsleder. Han kommer fra rollen som administrerende direktør i Bonnier Business Media og Bonniers News Live-virksomhet, ifølge pressemeldingen. 

Til toppen