JUSTISKOMITEEN på Stortinget - her under høring om offentlighetsloven for noen uker siden.
JUSTISKOMITEEN på Stortinget - her under høring om offentlighetsloven for noen uker siden. (Bilde: )

I går raste pressen mot byråds-hemmelighold. Nå tyder mye på at Ap vil tenke seg om en gang til.

- Må se på dette med nye øyne, sier Hadia Tajik.

Tirsdag var det høring på Stortinget om forslag til endring av offentlighetsloven, som kan føre til at byrådene i de største kommunene får større anledning til hemmelighold.

Blant annet gjelder det sakslister og dokumenter fra såkalt forberedende saksbehandling.

Det som først kunne se ut som en rask behandling av forslaget, kan nå komme til å ta mer tid. Etter at pressen nærmest måtte mase seg til å få komme på høring, har politikerne som lyttet åpenbart tatt til seg noe av det de fikk høre.

PRESSEBENKEN på høring i Stortinget tirsdag. Fra venstre: Berit Nyman (Fagpressen), Vegard Venli og Ole Petter Pedersen (Kommunal Rapport), jusprofessor og spaltist Jan Fridtjof Bernt, generalsekretær Arne Jensen og tidligere generalsekretær Nils Øy i Norsk Redaktørforening - og helt til høyre journalist Siri Gedde Dahl og jurist Kristine Foss, begge Presseforbundets offentlighetsutvalg.
PRESSEBENKEN på høring i Stortinget tirsdag. Fra venstre: Berit Nyman (Fagpressen), Vegard Venli og Ole Petter Pedersen (Kommunal Rapport), jusprofessor og spaltist Jan Fridtjof Bernt, generalsekretær Arne Jensen og tidligere generalsekretær Nils Øy i Norsk Redaktørforening - og helt til høyre journalist Siri Gedde Dahl og jurist Kristine Foss, begge Presseforbundets offentlighetsutvalg. Bilde:

Overfor Bergens Tidende slår nemlig flere politikere fast at dette ikke er like greit å banke gjennom med en gang.

- Ut fra det som er kommet frem her, og hele debatten rundt dette, så forventer jeg at vi tar en diskusjon om forslaget, sier stortingspolitiker Ruth Grung (Ap) til BT.

Justiskomiteens leder Hadia Tajik (Ap) - selv jurist og tidligere journalist - sa lite på høringen tirsdag. Men overfor BT antyder hun at det er på tide å tenke seg om en gang til:

- Det er naturlig at vi nå bruker tid på de motforestillingene som ble fremmet i dagens høring. Jeg mener det er ryddig at vi ser på dette med nye øyne, sier Tajik.

Til toppen