TOR OLAV MØRSETH med sitt nye redaktørkorps. Fra venstre: Utviklingsredaktør Ingeborg Volan, politisk redaktør Tone Sofie Aglen, HR-leder Sondre Mikal Alvær - og nyhetsredaktør Kirsti Husby.
TOR OLAV MØRSETH med sitt nye redaktørkorps. Fra venstre: Utviklingsredaktør Ingeborg Volan, politisk redaktør Tone Sofie Aglen, HR-leder Sondre Mikal Alvær - og nyhetsredaktør Kirsti Husby. (Foto: Tor Olav Mørseth)

Ingeborg Volan blir utviklingsredaktør i Adresseavisen. Kirsti Husby tilbake som nyhetsredaktør

Kvinnesterkt redaktørkorps i Adressa: Tone Sofie Aglen rykker opp til politisk redaktør.

Kirsti Husby, Ingeborg Volan og Tone Sofie Aglen er de nye redaktørene i Adresseavisen. Sondre Mikal Alvær er ansatt som HR-leder i redaksjonen.

Det opplyser Adresseavisen i en melding fredag morgen.

Dermed har sjefredaktør Tor Olav Mørseth satt sammen redaktørkollegiet, noe han varslet tidligere i høst.

KIRSTI HUSBY, tilbake som nyhetsredaktør i Adresseavisen.
KIRSTI HUSBY, tilbake som nyhetsredaktør i Adresseavisen.

  • KIRSTI HUSBY er altså ansatt som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder, en posisjon hun også har hatt tidligere.

- Husby er i dag utviklingsredaktør i Adresseavisen, hvor hun de siste tre årene har vært sentral i de fleste større prosjektene i mediehuset, skriver Adressa.

Husby har hatt en rekke lederstillinger i Adresseavisens redaksjon. Hun har blant annet tidligere vært nyhetsredaktør, og har jobbet her siden hun gjorde seg ferdig med journaliststudiene i 1998. Hun har utdanning innen nordisk, fransk og pedagogikk, samt strategi og ledelse.

Husby var også søker til sjefredaktørjobben da Mørseth ble ansatt.

INGEBORG VOLAN på Netthode-konferansen NONA15.
INGEBORG VOLAN på Netthode-konferansen NONA15. Bilde:

  • INGEBORG VOLAN er ansatt som utviklingsredaktør. Hun kommer fra stillingen som redaksjonssjef i NRK Beta og spesialrådgiver for sosiale medier i NRK.

- Volan har jobbet med nettjournalistikk siden 1999, og har jobbet i en rekke mediehus – blant annet som praktikant i Adresseavisen, skriver mediehuset.

Hun har også tilbrakt noen år i konsulentbransjen, hvor hun har jobbet med digital kommunikasjon. Hun har vært leder for bransjeorganisasjonen Norwegian Online News Association siden 2013, og er utdannet innen journalistikk og økonomi og administrasjon.

TONE SOFIE AGLEN, påtroppende politisk redaktør. (Foto: Adresseavisen)
TONE SOFIE AGLEN, påtroppende politisk redaktør. (Foto: Adresseavisen) Foto: Adresseavisen

  • TONE SOFIE AGLEN er ansatt som politisk redaktør.

- Hun har gjort en lynkarriere i Adresseavisen etter at hun kom til mediehuset som kommentator for to år siden, skriver avisa i meldingen.

Før det har hun jobbet som kommunikasjonsdirektør i SIVA, rådmann i Moskenes kommune og vært kommunalråd i Trondheim kommune.

Aglen har en master i statsvitenskap og nordisk mellomfag, og har i tillegg studert organisasjon og ledelse.

  • SONDRE MIKAL ALVÆR er ansatt som HR-leder redaksjon. Alvær kommer fra stillingen som publiseringssjef.

Han har tidligere blant annet vært redaktør og daglig leder for 100% Fotball og redaktør for 100% Sport, samt ledet større endringsprosjekter i redaksjonen.

Han er utdannet som journalist og innen økonomi, administrasjon og ledelse.

- Alvær blir en del av sjefredaktørens ledergruppe, og en sentral del av HR-miljøet Adresseavisen er i ferd med å bygge opp, skriver avisa.

Erlend Hansen Juvik, som de seneste åra har vært nyhetsredaktør, går nå over i jobb som publiseringssjef.

- Kombinasjon av erfaring og impulser

Tor Olav Mørseth har nå vært sjefredaktør i snart et halvt år, og er tilfreds med å ha redaktørkollegiet på plass:

- Jeg er stolt av å kunne presentere et team med så mye kunnskap og erfaring fra ulike områder. I dette laget har vi en kombinasjon av lang erfaring i Adresseavisen og nye impulser. Vi bygger også et team med mye kompetanse innen teknologi og produktutvikling. Det trenger vi for å bringe Adresseavisen enda et hakk videre, sier Mørseth.

- Samtidig vil jeg gjerne takke gode kolleger som nå slutter som redaktører og går inn i andre roller. De har lagt ned en stor innsats over lang tid, og har vært avgjørende for at vi har en så god posisjon som vi har i dag.

Husby, Aglen og Alvær tiltrer i jobbene førstkommende mandag. Volan er på plass i Trondheim senest 1. februar.

Til toppen