Ingrid Bjørklund gleder seg til sin nye mellomleder-oppgaver  i Dagens Næringsliv.
Ingrid Bjørklund gleder seg til sin nye mellomleder-oppgaver i Dagens Næringsliv. (Foto: Eira Lie Jor)

Ingrid Bjørklund går av som DN-klubbleder: – For å unngå rolleblanding

Ingrid Bjørklund trer inn som ny mellomleder i Dagens Næringsliv, mens Ida Grieg Riisnæs blir ny fungerende klubbleder i avisen.

Onsdag ble den nye mellomlederkabalen i Dagens Næringsliv klar, der blant annet DN-klubbleder Ingrid Bjørklund går inn som mellomleder i dagsorden-gruppen.

Det får konsekvenser for klubben i avisen. 

– For å unngå rolleblanding, trer jeg ut av den lokale redaksjonsklubben og overlater ledelsen av klubben til nestleder Ida Grieg Riisnæs og det øvrige klubbstyret. Det er mest ryddig slik situasjonen er nå, skriver Bjørklund i en e-post til Medier24.

 

 – Utvilsomt litt rart

Den rutinerte DN-reporteren innrømmer at det er spesielt å tre til side som klubbleder.

– Det føles utvilsomt litt rart å gå fra å være journalist og klubbleder en dag til reportasjeleder den neste, særlig gitt den situasjonen vi står i, men det var nå anledningen bød seg, skriver hun.

Men Bjørklund understreker at hun gleder seg til sine nye oppgaver:

– Jeg har i løpet av mine 20 år i DN jobbet både med nyhetsjournalistikk, feature og periodevis som reportasjeleder. Det blir utrolig gøy å få lov til å kombinere all den erfaringen som reportasjeleder på avdeling nyhet/ dagsorden som er en nyskapning i DN som jeg har stor tro, sier hun.

Og kommer med følgende advarsel i retning Schibsted og konsernets nye finanssatsing

– Nå rigger vi oss skikkelig til for å ta opp konkurransen digitalt samtidig som vi skal levere godt på papir, så Schibsted skal ikke få noen enkel jobb med å forsøke å puste oss i nakken. Vi har fortsatt landets ledende næringslivsjournalister.

 

– Ingrid har gjort en super jobb

Det er DNs nye fungerende klubbleder Ida Grieg Riisnæs også enig i:

– Nå ser vi alle frem til å komme på plass i ny organisasjon og konsentrere oss om å lage best mulig avis. Det blir bra nå som konkurransen skjerpes ytterligere fra både Schibsted/E24, FA og Dagbladet/Børsen, skriver hun i en melding til Medier24.

Og roser samtidig sin forgjenger: 

– Ingrid har gjort en super jobb som klubbleder i et krevende år for DN. Nå går hun over i en ny rolle, og da er det naturlig at hun gir seg som leder av redaksjonsklubben.

NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet.
NHST Media Groups lokaler i Oslo, med blant annet Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal
Til toppen