Ingrid Bolsø Berdal skal spille i NRKs nye julekalender

Ingrid Bolsø Berdal skal spille i NRKs nye julekalender

NRK skal bruke like mye på sin nye julekalendersatsing «Stjernestøv», som de brukte på storsuksessen «Snøfall» fra 2016.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

2020-serien «Stjernestøv» er for tiden under innspilling i et grustak på Hadeland, der filmteamet har bygget flere domer av is og snø.

– Her har vi laget et miljø som skal fremstå som så langt nord du kan komme i verden, sier serieskaper og regissør, Ida Sagmo Tvedte («Jenter»), til NRK. Serien har et budsjett på rundt 50 millioner kroner, noe som tilsvarer «Snøfall».

– Det er jo fryktelig mye penger, men det er fantastisk at vi kan lage disse fortellingene fra en norsk virkelighet, på norsk, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

«Stjernestøv» handler om ni år gamle Jo, som står midt oppi foreldrenes skilsmisse og flytter med mor og søsken til et nytt sted der alt går dårlig – til han treffer sterke og uredde Elly. Hun kommer fra et sted der stjernefolk bor og gir ham nytt mot, heter det i NRKs omtale.

– Det er veldig mange barn som har godt av å se at andre barn står i samme situasjon som dem. Det er det stor trøst og kraft i, sier Eriksen.

På rollelisten står Norges internasjonale actionheltinne, Ingrid Bolsø Berdal. Utrolige 14.000 barn i alderen fem til ti år søkte om å få bli med og spille, og i forkant sa «Stjernestøv»-produsenten at man lette etter «sansebarna» – de som greide å vise at de føler. Man søkte også etter «menn med fullskjegg» som statister.

Powered by Labrador CMS