Det gikk en kule varmt på sosiale medier da presidenten i Island ville forby ananas. Men før det toppet seg, modererte han seg.
Det gikk en kule varmt på sosiale medier da presidenten i Island ville forby ananas. Men før det toppet seg, modererte han seg. (Bilde: Skibstad, Kent)

Islands president sjokkerte på Facebook med at han ville forby ananas på pizza

President Gudni Jóhannesson slapp den rykende ferske nyheten i sosiale medier.

  • Endret

Islands president Gudni Jóhannesson skapte voldsomme bølger på sosiale medier etter å ha sagt at han ville forby ananas-pizza. Nå har han moderert seg.  

–Jeg liker ananas, bare ikke på pizza. Jeg har ikke makt til å lage lover som forbyr folk å ha ananas på pizzaen sin. Jeg er glad for at jeg ikke har makt til det. Presidenter bør ikke ha ubegrenset makt, slår Jóhannesson fast i et innlegg på Facebook.

President Gudni Thorlacius Johannesson.
President Gudni Thorlacius Johannesson. Foto: Wikimedia Commons

Avklaringen kommer etter at Jóhannesson både ble hyllet og refset i sosiale medier for sine sterke pizzameninger.

Saken startet ifølge The Guardian i forrige uke, da presidenten besøkte en skoleklasse i Aukureyri. Han sa til elevene at favorittfotballaget var Manchester United og at han var "fundamentalt imot" ananas på pizza.

Så gikk presidenten enda lenger, og sa at dersom han kunne, ville han forby den tropiske frukten helt på pizzaer.

Nå er tonen langt mildere.

–Jeg ville ikke hatt denne jobben dersom jeg kunne vedta lover som forbyr ting jeg ikke liker. Jeg vil ikke bo i et sånt land. Når det gjelder pizza anbefaler jeg sjømat, skriver presidenten.

Til toppen