Israel og de palestinske områdene.
Israel og de palestinske områdene. (Faksimile: Google Maps)

Israelsk militærdomstol har fengslet palestinsk journalist uten siktelse eller rettssak

Blir satt under «administrativ frihetsberøvelse» i fire måneder for påstander om terrortilknytning.

Ramallah (NTB-AFP): En israelsk militærdomstol har besluttet å holde en palestinsk journalist fengslet i fire måneder, til tross for at han verken har fått en siktelse eller blitt stilt overfor en domstol.

Journalisten Omar Nazzal ble pågrepet 23. april på grensen mellom den okkuperte Vestbredden og Jordan, før han skulle fly til en samling for europeiske journalister i Bosnia.

Etter et møte søndag kunngjorde retten at den har besluttet å sette Nazzal under såkalt administrativ frihetsberøvelse i fire måneder, melder det palestinske nyhetsbyrået Wafa.

En talsmann for den israelske hæren bekrefter beslutningen og sier at Nazzal skal holdes fengslet til 22. august på grunn av hans «deltakelse i en terrororganisasjon» og ikke «på grunn av hans aktivitet som en journalist».

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet ble den 54-årige journalisten nylig utnevnt til en toppstilling i TV-kanalen Falestine al-Youm, som den israelske hæren nylig stengte på grunn av anklager om oppfordring til vold.

Rettens avgjørelse kommer mandag, dagen før Verdens pressefrihetsdag 3. mai. 

Til toppen