Avtroppende generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund - i bakgrunnen: Leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag.
Avtroppende generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund - i bakgrunnen: Leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag. (Foto: Erik Waatland)

- Jeg føler veldig mye sorg og vemod. Men noen ganger kommer det et viktig tog, og det hoppet jeg på nå

- Debatten om dobbeltrollene har ikke noe med jobbskiftet å gjøre, sier Kjersti Løken Stavrum til Medier24.

I dag ble det klart at Kjersti Løken Stavrum (47) slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

I et intervju med Medier24 forteller Løken Stavrum at hun synes det er vemodig å forlate presseforbundet, men at det nå kom en for spennende mulighet:

- Jeg føler veldig mye sorg og vemod, for jobben i Norsk Presseforbund er en drømmejobb, men noen ganger kommer det et viktig tog og det hoppet jeg på.

- Jeg hoppet på et tog som sier at stiftelsen Tinius gjennom Blommenholm industrier skal være en god eier for Schibsted og skal sikre redaksjonell frihet og gode rammevilkår for redaksjonell virksomhet.

TV: Vi snakket med Kjersti Løken Stavrum om byttet mandag formiddag

LIVE: Kjersti Løken Stavrum gir seg i Norsk Presseforbund og blir direktør i Stiftelsen Tinius.

Posted by Medier24.com on 19. september 2016

Svarte først nei, men skjønte at toget gikk

Det vakte betydelig oppmerksomhet og debatt da Løken Stavrum i år rykket opp fra varamedlem til fast plass i Tinius-styret, med en rekke spørsmål til hvordan hun kunne håndtere dobbeltrollen som generalsekretær i Norsk Presseforbund og samtidig utøve eiermakt i Schibsted. 

– Var det vanskelig med dobbelrollen?

– Det er et godt spørsmål, for det har vært oppe, men det hadde ingenting med den saken å gjøre.

– Den tidligere administrerende direktøren fikk en ny jobb og jeg fikk tilbudet. Jeg sa at det kom for tidlig, men så fikk jeg beskjed tilbake om at «OK, men det er nå den kommer».

LES FLERE saker om Stavrum og Tinius-vervet: 

Kjersti Løken Stavrum gir seg som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Her under et møte hos MBL mandag formiddag. Fra venstre: Hege Iren Frantzen, nestleder i Norsk Journalistlag - Bjørn Wisted, fagsjef næringspolitikk i Mediebedriftenes Landsforening - avtroppende generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund - adm. direktør Elin Floberghagen i Fagpressen - generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser - assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening - generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening - Thomas Spence, leder i Norsk Journalistlag - og adm. direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening. (Foto: Erik Waatland)
Kjersti Løken Stavrum gir seg som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Her under et møte hos MBL mandag formiddag. Fra venstre: Hege Iren Frantzen, nestleder i Norsk Journalistlag - Bjørn Wisted, fagsjef næringspolitikk i Mediebedriftenes Landsforening - avtroppende generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund - adm. direktør Elin Floberghagen i Fagpressen - generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser - assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening - generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening - Thomas Spence, leder i Norsk Journalistlag - og adm. direktør Randi S. Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening. (Foto: Erik Waatland) Foto: Erik Waatland

– Når starter du?

– Det vet jeg ikke, det blir en diskusjon med styret i presseforbundet.

– Hvilke muligheter ser du i Tinius?

– Det er to forskjellige roller, det er en jobb som må formes. Den går utover Norge da Schibsted ikke bare er i Norge, så jeg ser optimistisk på nye nedslagsfelt.

– Litt vedmodig?

– Ja, veldig trist. Vi har hatt et kjempegodt samarbeid sist nå i Arendal der vi holdt ut et døgn sammen og kunne fortsatt videre, sier Stavrum med henvisning til arrangementet Etikk24, der flere presseorganisasjoner gikk sammen om å løfte debatten om etikk på Arendalsuka.

  • Kjersti Løken Stavrum har mer enn 25 års erfaring som journalist og redaktør i ulike publikasjoner; aviser, ukepresse, nett og TV.
  • Hun er utdannet statsviter (cand.polit.) og har en mastergrad i ledelse. Hun har også vært avdelingsdirektør for kommunikasjon i NHO.
  • Løken Stavrum var i flere år leder av Oslo redaktørforening, styremedlem i International News Media Association (INMA) og har vært varamedlem og deretter medlem av Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier siden 2007.

Krysset av alt på lista

– Hva er du mest stolt over å ha gjort i rollen som generalsekretær i Norsk Presseforbund?

– Jeg har krysset av alt jeg hadde på lista da jeg kom inn og det har preget valget mitt. Men jeg kan peke på en ting: Forbundet har blitt mer utadrettet og flinkere til å fortelle om det som skjer og vilje til å få innspill og være en del av en løpende debatt om presseetikken.

– Hva går den nye jobben din ut på?

– Det kan jeg ikke svare helt konkret på ennå.

– Når ble det klart at du skulle ta den nye jobben?

– Det ble klart på fredag forrige uka da jeg tok telefonen til styreformannen.

– Var det et vanskelig valg?

– Ja, det er noe man ikke venner seg til.

– Hvilke forventinger har du til jobben?

– Jeg forventer at man skal ha en god strategi og tenke modig og nytt rundt redaksjonell virksomhet -og om det finnes muligheter som ikke bare er de nødvendige kuttene.

– Gleder du deg?

– Selvfølgelig gjør det jeg.

Til toppen