SOLGTE AMEDIA: Fra pressekonferansen 22. februar 2016, da Sparebankstiftelsen DNB (og senere Amediastiftelsen) ble presentert som ny eier av Amedia.
SOLGTE AMEDIA: Fra pressekonferansen 22. februar 2016, da Sparebankstiftelsen DNB (og senere Amediastiftelsen) ble presentert som ny eier av Amedia. (Foto: Gard L. Michalsen)

John G. Bernander, Hilde Sandvik og Hilde Haugsgjerd inn i Amedias nye styre

- Et bredt sammensatt styre med solid mediekompetanse, sier Randi Eek-Thorsen.

Amediastiftelsen har i dag overtatt aksjene i den norske delen av Amedia AS fra Telenor, LO og Fritt Ord. Amediastiftelsen er opprettet av Sparebankstiftelsen DNB for å eie Amedia as, i tråd med forutsetningene i kjøpsavtalen som ble inngått 22. februar.

I forbindelse med overtagelsen har generalforsamlingen i Amedia AS valgt nytt styre i selskapet, opplyser konsernet i en pressemelding onsdag: 

 • André Støylen, styreleder
 • Hilde Haugsgjerd, nestleder
 • John G. Bernander
 • Hilde Sandvik
 • Gunnar Sellæg
 • Bodil Werner (valgt av ansatte)
 • Eva Stenbro (valgt av ansatte)
 • Britt-Ellen Negård (valgt av ansatte)

Den nye styrelederen, André Støylen (48), er administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB og daglig leder i Amediastiftelsen.

Han har tidligere vært økonomidirektør i Norges Røde Kors, finansbyråd i Oslo kommune, statssekretær i Miljøverndepartementet og konsulent i McKinsey & Co. Støylen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Støylen var også selv opphavsmannen bak ideen om å etablere en ny stiftelse som overtok eierskapet til mediekonsernet. 

- Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt, sier Randi Eek-Thorsen, styreleder i både Amediastiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB, i meldingen. 

- Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtagelsen, fremholder Thorsen.

- I en krevende tid for mediebransjen opplever jeg at Amedia både er godt posisjonert og godt drevet - og med positiv abonnementsutvikling i de fleste avisene. Det siste halve året har jeg jobbet mye med Amedia-kjøpet, og ser frem til å bidra videre i styret, sier André Støylen.

Dette er Amedias nye styre: 

 • De ansattevalgte styremedlemmene er Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård.  Werner har vært styremedlem siden 2001, mens Stenbro og Negård ble valgt i 2015.
 • Hilde Haugsgjerd (64) er selvstendig rådgiver. Hun er tidligere redaktør i Aftenposten, Aftenposten Aften og Dagsavisen, og har vært leder for samfunnsavdelingen i Dagbladet. Hun er nå styremedlem i Aschehoug. Haugsgjerd er utdannet ved Norsk Journalisthøyskole.
 • John G. Bernander (58) er selvstendig rådgiver. Han var kringkastingssjef i NRK i perioden 2001 til 2007, og administrerende direktør i NHO i tre år fra 2009 til 2012. Bernander, som er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, har sittet på Stortinget i fire år.
 • Hilde Sandvik (46) gründer og redaktør i Broen.xyz. Hun har bakgrunn som kulturredaktør i Bergens Tidende, debatt­redaktør i Dagbladet og medredaktør i Syn og Segn. Sandvik har vært styremedlem i Norsk Redaktørforening siden 2013 og er utdannet Cand. philol. fra Universitetet i Bergen.
 • Gunnar Sellæg (43) er Senior Vice President i Telenor Digital. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015, og har mediebakgrunn fra blant annet Aftenposten Multimedia og Aspiro før han kom til Telenor.
Til toppen