KARIANNE SOLBRÆKKE, nyhetsredaktør i TV 2.
KARIANNE SOLBRÆKKE, nyhetsredaktør i TV 2. (Bilde: Knut Røthe / TV 2)

Karianne Solbrække blir nyhetsredaktør - TV 2 flytter all nyhetsproduksjon til Nyhetskanalen

Karianne Solbrække (43) blir nyhetsredaktør i TV 2. 

– I den nye organiseringen vil all nyhetsproduksjon foregå i TV 2 Nyhetskanalen, sier nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i en melding.

Karianne Solbrække, i dag redaksjonssjef i God morgen Norge, blir nyhetsredaktør og sjef for Nyhetskanalen i den nye organisasjonen.

I meldingen skriver mediehuset: 

– TV 2 Nyhetene omorganiserer kraftig for å møte ny konkurranse og endringene i mediemarkedet. Nyhetskanalen skal fremover levere alt av nyhets- og aktualitetssendinger til hele TV 2, også de daglige nyhetssendingene på hovedkanalen.

LES OGSÅ:

TV 2 kutter totalt 177 årsverk. Varsler sterkere satsing på Sumo – og skal lage mer «viktig underholdning»

I dag forteller TV 2-sjefene hvor mange som må gå – og hvordan de nå skal lage TV for framtida med mindre penger

Nyhetskanalen blir «navet» i TV 2 Nyhetene

– Vi gjør store endringer. Neste år blir Nyhetskanalen navet i Nyhetene, og skal stå for produksjonen av 18.30- og 21 Nyhetene, God morgen Norge, Været og alt annet vi har av nyhets- og aktualitetsproduksjon, sier Årsæther og fortsetter:

– Vi må lage nyheter mye mer effektivt. Da er det naturlig at vi organiserer oss slik at Nyhetskanalen blir senteret for all tv-produksjon. Nyhetskanalen er en stor suksess og opplever heller ikke synkende tv-seing. Endringene trer i kraft ut på nyåret, men arbeidet med omorganiseringen starter umiddelbart. Karianne Solbrække starter som nyhetsredaktør allerede i dag, sier Årsæther.

Siden 2014 har Karianne Solbrække vært sjef for God morgen Norge, etter flere år som vaktsjef på nettopp TV 2 Nyhetskanalen.

– Karianne har gjort en meget god jobb med God Morgen Norge. Hun har også lang erfaring fra både 21 Nyhetene, valgsendinger og Nyhetskanalen. Jeg er glad for at hun tar denne utfordringen i en krevende tid, sier Årsæther.

Det nye redaktørkollegiet i TV 2 Nyhetene består fra i dag foruten Solbrække av

  • Vegard Jansen Hagen (sportsredaktør),
  • Bård Espen Hansen (TV2.no-redaktør) og
  • Jens Cornelius Knudsen (produksjonsredaktør).

Alle rapporterer til nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

23 overtallige i Nyhetsavdelingen

Nyhetsavdelingen ble i dag informert om at det nå er 23 overtallige i avdelingen - av totalt 113 årsverk som TV 2 skal ta ned. 

– Vi har tatt ut store kostnader gjennom en langt mer effektiv organisering. Dermed er vi med klar margin fortsatt landets største redaksjonelle miljø, foruten NRK. Vi kommer til å slå godt fra oss de neste årene. Hovedsendingene skal fortsatt sendes fra Bergen. Jeg har stor tro på at vi vil kunne løse den resterende overtalligheten med frivillighet, sier Jan Ove Årsæther.

Til toppen