Flemming Rose (til venstre), her sammen med Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Bildet er fra en markering av Fritt Ords Honnør tidligere i år.
Flemming Rose (til venstre), her sammen med Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Bildet er fra en markering av Fritt Ords Honnør tidligere i år. (Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix)

«Karikatur-redaktør» Rose frykter for friheten i Europa. Nå slutter han for å delta i debatten

Flemming Rose slutter i Jyllands-Posten for å vie mer tid til bøker og offentlig debatt.

  • Endret

København (NTB): Flemming Rose, kjent for å ha trykket Muhammed-karikaturer i den danske avisen Jyllands-Posten, sier han nå slutter i avisen.

Rose, mangeårig utenriksredaktør i Jyllands-Posten, sier til sin egen avis at han slutter fordi han ønsker å vie mer tid til å skrive bøker og delta i den offentlige debatten.

– Det økende mangfoldet i Europa har satt friheten under press, og det er mitt inntrykk at dette kommer til å dominere den europeiske dagsordenen de neste tiårene. Det vil jeg gjerne bruke flere krefter på, sier han.

Rose har jobbet i Jyllands-Posten i 16 år, og har vært utenriksredaktør siden 2010. Han var kulturredaktør da avisen i september 2005 trykket flere karikaturtegninger av profeten Muhammed.

Tegningene og Roses kommentar «Muhammeds ansikt», som ble trykket sammen med tegningene, vakte voldsomt raseri blant muslimer over hele verden.

Til toppen