Karin Pettersson.
Karin Pettersson. (Bilde: Jan Helin / Schibsted)

FOLK

Karin Pettersson forlater Aftonbladet for å bli Director of Public Policy i Schibsted

Hun får nå ansvaret for å snakke med både Facebook og Google.

Karin Pettersson har vært politisk sjefredaktør i Aftonbladet siden høsten 2010 og får nå nye oppgaver i Schibsted, opplyser konsernet i en pressemelding.

I sin nye rolle vil Pettersson ha ansvar for strategiske saker som påvirker hvordan Schibsted som digital markedsleder kan styrke og videreutvikle sin posisjon.

Den nyopprettede rollen omfatter også overvåkning og analyse av viktige politiske prosesser som påvirker Schibsted Group og Schibsted Media i Sverige, Norge og resten av Europa, skriver Schibsted.

– Å forstå hvilken rolle Schibsted spiller i samfunnsutviklingen blir stadig viktigere og er avgjørende for konsernets strategi og virksomhet fremover. Rekrutteringen av Karin Pettersson til denne rollen er en offensiv satsning som gir oss kraft til å drive dette arbeidet fremover, sier Raoul Grünthal, administrerende direktør i Schibsted Media i pressemeldingen.

Karin Petterssons nye stilling som Director of Public Policy er i høy grad utadrettet og omfatter Schibsted Medias strategi i det nye medielandskapet, og ansvar for tredjepartsforbindelser med for eksempel Facebook og Google.

– Utviklingen av medielandskapet er en av de viktigste samfunnsmessige forandringene i vår tid. Det å forstå hvordan selskaper som Schibsted vil forholde seg til dette er et sentralt tema for journalistikk, demokrati og vår virksomhet, sier Karin Pettersson i meldinga.

 

Journalistikk og teknologi

I tillegg til å ha vært politisk sjefredaktør i Aftonbladet siden høsten 2010, har hun vært med på å grunnlegge Fokus-avisen hvor hun også var sjefredaktør.

Karin Pettersson har også jobbet som kommunikasjonsleder for sosialdemokratene.

I 2016 og 2017 hadde hun permisjon for å studere ved Harvard som stipendiat knyttet til Nieman Foundation og Berkman Klein Center for Internett og samfunn, skriver de i meldinga.

– Jeg har elsket hver dag i Aftonbladet. I fjor fikk jeg muligheten til å utdype mine kunnskaper innen journalistikk og teknologi. Nå er det på tide å forvandle kunnskap på en ny måte, og jeg er veldig glad for å jobbe med disse utfordringene innen, og på vegne av, Schibsted, et av Europas mest spennende og innovative medieselskaper, sier Karin Pettersson i pressemeldingen.

Karin Pettersson tiltrer sin nye stilling 15. februar, og forlater da samtidig jobben som politisk sjefredaktør i Aftonbladet. Rekruttering av etterfølger har begynt.

Til toppen