Rana Blad ansetter Kenneth Gabrielsen som ny nyhetsredaktør. Marit Ulriksen.
Rana Blad ansetter Kenneth Gabrielsen som ny nyhetsredaktør. Marit Ulriksen. (Øyvind Bratt, Rana Blad)

FOLK

Kenneth J. Gabrielsen (38) er ansatt som nyhetsredaktør i Rana Blad

- Vi skal være kritisk, nær og engasjert, sier 38-åringen.

I dag blir det klart at Kenneth J. Gabrielsen får jobben som nyhetsredaktør i Rana Blad. Det opplyser mediet i en melding.

– Jeg hadde vel ikke forventet å gå inn i lokalene til Rana Blad på mandag, da jeg gikk fra Ranano fredag, sier Kenneth J. Gabrielsen.

Kenneth J. Gabrielsen, opprinnelig fra Tromsø, gikk fra jobben som utviklingsleder i markedsførings- og kommunikasjonsbyrået Mye i Media til journalist i Ranano i mars 2018.

Etter bare fire måneder takker han nå ja til å bli nyhetsredaktør i avisa som han forlot 1. desember 2014. Da hadde han jobbet i Rana Blad i 13,5 år, skriver de i meldinga.

 

Han kommer til å være en skrivende nyhetsredaktør, og setter pris på å ha vendt tilbake til journalistikken etter noen år i kommunikasjonsbransjen.

 

- En dyktig mann

Sjefredaktør i Rana Blad, Marit Ulriksen, er svært fornøyd med å ha fått Kenneth Gabrielsen med på laget.

– Det blir veldig bra for redaksjonen å få ham om bord. Han er en dyktig mann med bred erfaring. Før han sluttet i Rana Blad hadde han jobbet som sportsjournalist, nyhetsjournalist, som vaktsjef og nettsjef. Med erfaringa han tar med seg fra Mye i Media og Ranano, bringer han verdifull kompetanse med seg, sier Marit Ulriksen og legger til:

– Vi er kjempeglade for å ha fått ham «hjem igjen». Det er også artig å registrere at informasjonen om at Kenneth er ansatt som nyhetsredaktør ble mottatt med spontan applaus fra redaksjonen. Det tar jeg som tegn på at vi er på rett spor.

Gabrielsen starter i jobben 6. august, etter noen uker ferie.

– Målet mitt er at Rana Blad fortsatt skal være det foretrukne alternativet når folk skal oppdatere seg og vil vite hva som skjer der de bor. Vi skal være kritisk, nær og engasjert. Og ja, jeg gleder meg til å starte i jobben, ellers ville jeg ikke sagt ja til den, sier den nytilsatte nyhetsredaktøren, Kenneth J. Gabrielsen.

Til toppen