LEDERHEATET? Er dette de tre sterkeste kandidatene til Adressa-jobben? Fra venstre: Ole Bjørner Loe Welde, Alexandra Beverfjord - og Kirsti Husby.
LEDERHEATET? Er dette de tre sterkeste kandidatene til Adressa-jobben? Fra venstre: Ole Bjørner Loe Welde, Alexandra Beverfjord - og Kirsti Husby.

Kirsti Husby: - Jeg har bestemt meg for å søke

Og hvem kan da utfordre henne til Adressa-jobben?

Allerede da begynte spekulasjonene, og for litt siden ble stillingen lyst ut. Søknadsfristen er 18. januar.

Og noen har nok allerede begynt å kladde på søknadene sine.

Husby vil ha jobben

En av de sterkeste er trolig Kirsti Husby (42). Husby har vært i Adressa siden 1998, som journalist, mellomleder og var nyhetsredaktør fra 2006 til 2012.

Da ble hun utviklingsredaktør, men fortsatte som stedfortredende sjefredaktør. Husby må trolig regnes som den sterkeste interne kandidaten, dersom hun ønsker jobben. Hun har lang erfaring fra huset, hun har lang journalistisk erfaring og er en «kjent» kandidat for Polaris og Polaris-aksjonær Schibsted.

Og jobben ønsker  hun, bekrefter utviklingsredaktøren i en sms til Medier24 fredag:

- Jeg har bestemt meg for å søke på jobben. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Husby.

Fra Molde?

Adresseavisen har sterk tradisjon for å rekruttere internt. Arne Blix er det siste eksempelet på det. Gunnar Flikke det nest siste. Begge hadde vært utenfor huset, men hadde også lang erfaring fra den tradisjonsrike avisa.

Ansettelsesutvalget består av Polaris-styreleder Bernt Olufsen, konsernsjef i Polaris, Per Axel Koch, styremedlem Vigdis Moen Skarstein og ansattrepresentant Hilde Østmoe.

Men om de ser utenfor Adressa, går de kan hende bare litt lenger vest i konsernet. En naturlig sterk kandidat vil være Ole Bjørner Loe Welde (38), som i dag er ansvarlig redaktør og direktør i Romsdals Budstikke.

Loe Welde har lang erfaring fra Dagbladet, og har minst en gang vært aktuell til redaktørjobben i tabloidavisa. Men han har holdt seg til Molde, hvor han har vært redaktør siden 2008 og enleder siden 2012.

- Søknadsfristen er vel ikke gått ut ennå?, svarer Ole Bjørner Loe Welde muntert når Medier24 er på tråden.

Før han svarer seriøst på spørsmålet om hvorvidt han er en aktuell kandidat til jobben:

- Nei, det ser jeg ikke noen grunn til å kommentere, sier Welde.

Flere interne kandidater

Av andre sterke kandidater må regnes Alexandra Beverfjord, som ifølge Kampanje i fjor høst var en av de sterkeste kortene. Beverfjord er i dag samfunnsredaktør i NRK, har vært nyhetsredaktør i Dagbladet, og startet i sin tid karrieren i Adresseavisa i ung alder.

Blant mulige interne kandidater kan man tenke seg nyhetsredaktør Erlend Hansen Juvik, digitalsjef Atle Bersvendsen eller publiseringssjef Sondre Mikal Alvær.

Polaris kan også finne på å se nordover. I Tromsø møter Polaris nettopp tøff konkurranse fra Nordlys, og få mediehus har lyktes bedre på digital omstilling enn nettopp Nordlys. Kan hende en av landets største regionaviser frister Anders Opdahl vekk fra Nordens Paris?

Eller - kanskje Polaris gjør som Amedia gjorde i Tønsberg, sender en konserndirektør tilbake fra styrerommet til desken. I så fall kan Harald Rise være en mulig kandidat. Han er i dag direktør for Polaris Nordvestlandet og Harstad Tidende Gruppen, men har tidligere vært ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten.

Selv avviser Rise tanken.

- Nei, selvfølgelig er jeg ikke kandidat der. Forøvrig er jeg fortsatt midt oppe i journalistikken ved de veivalgene vi foretar oss hver dag, sier Rise.

Til toppen