Rektor Johann Roppen og høyere utdanningsminister Iselin Nybø feirer nytt mediebygg ved Høgskulen i Volda.
Rektor Johann Roppen og høyere utdanningsminister Iselin Nybø feirer nytt mediebygg ved Høgskulen i Volda. (Eira Lie Jor)

Høgskulen i Volda får nytt mediebygg til 200 millioner: – En gledens dag 

VOLDA: Minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var i dag i Volda for å slippe nyheten om at høgskolen får nytt mediebygg. – Nå vil de få et framtidsrettet bygg, sier hun til Medier24.

Nyheten til glede for mange mediestudenter og ansatte ble sluppet av statsråd Iselin Nybø på besøk i Volda tirsdag formiddag, under åpningen av det nye studieåret.

 

– Endringene i mediebransjen har de siste årene gått raskt. Da er det viktig at den ledende medieutdanningsinstitusjonen i landet får et bygg som gjør det lettere for studenter og forskere å boltre seg i disse kommunikasjonsutfordringene og mulighetene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Nybø (V).

Det nye mediebygget er dimensjonert for 470 studenter og 50 ansatte. Statsbygg er byggherre, og HVO står for finansieringen av byggeprosjektet i form av husleie.

– Dette er et bygg som er viktig for hele høgskolen, men også for medieutdanningene. Nå vil de få et framtidsrettet bygg, hvor både ansatte og studenter kan gjøre en enda bedre jobb, sier Nybø til Medier24. 

Se intervju med Nybø og rektor Johann Roppen her: 

– Høye forventninger 

– Dette er et prosjekt skolen har jobbet lenge for å få på plass, og nå som jeg får den store æren å åpne semesteret, passet dette bra å komme med dette nå, sier hun. 

– Hva gjør dette med forventningene til mediestudentene i Volda, Nybø? 

– Jeg har alltid høye forventninger til universitetene og høgskolene, og til studentene, så vi følger med, sier Nybø til Medier24. 

 

– En gledens dag

Bygget blir på rundt 4000 m², og skal etter planen stå ferdig allerede i 2021. Rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, er svært glad på skolens vegne. 

– Dette er en gledens dag. Vi har vært ivrige og klare lenge, og endelig kommer jaet, sier Roppen til Medier24. 

Han har selv vært mediestudent i Volda, om enn ikke i fjor. Nå gleder han seg til de kan levere enda et enda bedre tilbud til studentene. 

– Jeg gikk her tilbake i 1987, og verden har forandret seg siden da. Ikke minst medieverden, sier han og smiler. 

Han forteller at det for høgskolen sin del blir en krevende periode, fram til bygget skal stå ferdig. 

– Nå blir det en intens byggeperiode – med nytt idrettsbygg, nye studentboliger og nå også mediebygg, sier Roppen. 

Nybø lanserer nytt mediehus i Volda Foto: Eira Lie Jor 

Uenige om finansiering av utstyr 

Nå har regjeringen gitt klarsignal til bygging av det nye mediebygget, men hvem som skal finansiere det nye utstyret er enda ikke helt på plass.

Høgskolen har selv foreslått en modell der de legger 25 millioner kroner på bordet, mot at regjeringen legger like mye i potten. 

– Kan du love han finansiering av utstyret her? 

– Foreldrene mine kjøpte parkett til hytta før de hadde kjøpt hytta. Jeg trodde det bare var foreldrene mine som gjorde det, men her i Volda er dere også like offensive og begynner å tenke på hvem som skal finansiere innholdet før dere har fått selve bygget, sier Nybø og fortsetter: 

– Dette er noe vi må snakkes om i tiden som kommer. 

– Det blir hardt press fra Volda sin side, Roppen? 

– Ja, men dette er viktig og jeg er sikker på at også regjeringen vil være enige i det. 

 

Fornøyde lokalpolitikere

Stig Olav Lødemel i Volda Høyre er fornøyd med klarsignalet.

– Vil takke regjeringa for at de satser på Volda. Det er viktig for samfunnet her, sier han på en pressekonferanse.

– At vi får penger til å videreutvikle skolen, slik at vi blir mer innovative og framtidsretta, er noe vi er veldig glade for, legger han til.

 

 

Til toppen