Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland
Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) i Vandrehallen. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Klassekampen: Regjeringen og kulturminister Helleland får ikke med seg Stortinget på kutt i pressestøtten

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) foreslo å kutte 10 millioner i pressestøtte. Stortingsflertallet sier nei, melder Klassekampen.

Klassekampen har undersøkt hvordan de ulike partiene stiller seg til eventuelle kutt i pressestøtteordningen. Da regjeringen la fram budsjettet, ble det klart at kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ønsket å kutte 10 millioner i pressestøtten.

Avisa skriver at dette er tredje gang på tre år at den blåblå regjeringen foreslår kutt i støtten - og - at det er tredje gang stortingsflertallet sier nei.

KrF og Venstre vil ta kampen

– Spørsmålet er hvor mange omkamper regjeringen mener vi skal ta på dette. I den svært turbulente omstillingsfasen som norske medier befinner seg i, er det ikke grunnlag for å kutte ytterligere i støtten, forteller leder Hans Olav Syversen (KrF) av finanskomiteen på Stortinget.

– Venstre har ingenting imot å diskutere innretningen i pressestøtten og hvorvidt dagens pressestøtte treffer godt nok i forhold til behovene. Men i en tid hvor norske medier er i sin verste krise noensinne, blir det umusikalsk når regjeringen igjen foreslår å kutte i støtten, sier Venstre sin mediepolitiske talsperson Terje Breivik.

Klassekampens beregninger viser til dersom man til høyde for inflasjon samt kutt i støtte til lokalaviser, nummer to-aviser og meningsaviser, er nedgangen på rundt 46 millioner kroner.

Til toppen