Avdelingsleder Pål Marius Tingve for sporten i Dagbladet.
Avdelingsleder Pål Marius Tingve for sporten i Dagbladet. (Bilde: Erik Waatland)

Klubbleder Pål Marius var vant til å kjefte på ledelsen i Dagbladet. Plutselig ble han en del av ledelsen selv

– Overgangen har vært overraskende lite rar, sier den ferske avdelingslederen Pål Marius Tingve.

2. januar hadde Tingve sin første arbeidsdag som en del av redaksjonsledelsen i Dagbladet. I år er han sjef – i fjor var han klubbleder.

– For en som har vært opptatt av sport helt siden han var liten, er dette en virkelig drømmejobb. Det skal bli morsomt å kunne jobbe med sport og ha innvirkning på hva Dagbladet skal dekke.

Byttet side av bordet

Før nyttår var 70 prosent av jobben hans å representere de ansatte og de siste 30 brukte han på nettopp sporten. Han synes overgangen har gått bra.

– Overgangen har vært overraskende lite rar. Det er klart at fokuset mitt blir litt annerledes, men jeg forholder meg til de samme menneskene, riktig nok på en litt annen måte. Hele inntrykket av hvordan ting gjøres er helt annerledes når man bytter side av bordet.

– Hovedforskjellen blir kanskje at jeg stiller færre spørsmål, ler han.

Vet hvordan avisa drives

– Hvilke fordeler er det å ha vært klubbleder først?

– Jeg kjenner jo redaktørene godt, fordi jeg har maset på dem i ett år og sendt kritiske mailer om ting som har foregått på huset og ikke. Jeg har dermed et veldig godt innblikk i hvordan avisa drives. Sånn sett er det vel noen fordeler, for jeg har sett hva som går og ikke på avstand. Det vil jeg ta med meg inn i den nye jobben.

– Hvordan type leder skal du være da?

– Jeg skal etterstrebe å være åpen og inkluderende og god til å både prioritere og planlegge. Dagbladets sportsredaksjon er færre hoder enn de vi konkurrerer med.

– Vi kommer ikke til å vinne verdenscupen sammenlagt, men vi skal ta så mange enkeltrenn som vi bare klarer. Det er en fantastisk gjeng med sportsjournalister her, så dette vet jeg bli bra, avslutter han.

Til toppen