Administrerende direktør Lise Heidal i NEP Norway AS.
Administrerende direktør Lise Heidal i NEP Norway AS. (Bilde: Privat)

Kraftig resultatfall for TV-selskapet NEP Norway i fjor. Men toppsjef Lise Heidal er fornøyd, etter et år med mange store endringer

2016 ble et år med oppkjøp, fusjoner og forberedelser, opplyser NEP-sjef Lise Heidal.

NEP Norway AS, tidligere kjent som Mediatec Broadcast AS, leverer et resultat før skatt på 2,5 millioner kroner. Det er over en halvering fra året før.

Regnskapet viser også at driftsresultatet er gått fra 7,7 millioner i 2015 til 675.000 i 2016.

  • Se alle tall i regnskapsboks nederst i saken. 

 

Svært travelt år

NEP sin logo.
NEP sin logo. Foto: NEP

TV-selskapet leverer tekniske løsninger og bemanning til produksjoner for blant annet Viasat, Discovery, Norsk Rikstoto, TV2, NRK, Mastiff, Monster og mange flere i Norge og internasjonalt.

2016 ble et svært travelt år for NEP, der de kjøpte OB Team fra TV 2 og inngikk samtidig en svær produksjonsavtale med kanalen.

Selskapet har også kontrakt med Discovery, der de produserer alle fotballkampene i Eliteserien og OBOS-ligaen i seks år med oppstart ved årets sesong.

– 2016 har vært et år der vi har hatt mye fokus på forberedelser til leveransen av produksjon av all norsk fotball fra 2017 - med tanke på organisasjon, teknikk og prosesser. I tillegg har vi gjennomført to store oppkjøp, vi er nå 100 prosent eiere av både NEP Media Services AS og OB–Team AS, sier administrerende direktør Lise Heidal.

 

Økte utgifter og lavere inntekter

Denne satsingen har kostet: Utgiftene øker fra 82 millioner til 86 millioner, men inntektene reduseres med 3,7 millioner og ender på 86,8 millioner.

NEP produserer all toppfotball på TV i Norge for sportsdirektør Jan-Erik Aalbu i Discovery.
NEP produserer all toppfotball på TV i Norge for sportsdirektør Jan-Erik Aalbu i Discovery. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Om 2016 i sin helhet sier Heidal:

– Dette særdeles spennende året har gjort oss i stand til å levere produksjoner med høy kvalitet, både med tanke på vår teknologipark og kompetansebase, sier hun - og fortsetter:

– NEP opererer i en meget investeringstung bransje. Med et år fylt av store forberedelser og oppkjøp vil jeg si at vi er fornøyd med oppnådde resultater, både økonomiske og strukturelle.

Etter at de ble en del av NEP-gruppen har de økt den langsiktige gjelden fra 36 millioner til 246 millioner. Dette skyldes i all hovedsak den langsiktige konserngjelden.

Etter oppkjøpet har NEP i 2017 fusjonert med OB-TEAM AS. Sistnevnte selskap leverte et resultat for 2016 på 34 millioner kroner, heter det i en note til regnskapet. 

Der står det også at NEP Norway AS vurderer OB-TEAMs verdi til å være 131,3 millioner kroner.

 

Til toppen