Lars Håkon Grønning blir introdusert som ny nyhetsredaktør i E24 av Gard L Michalsen.
Lars Håkon Grønning blir introdusert som ny nyhetsredaktør i E24 av Gard L Michalsen. (Foto: TORE KRISTIANSEN,VG)

FOLK

VGs Lars Håkon Grønning blir nyhetsredaktør i E24

– Jeg ser frem til å jobbe hardt for å dyrke frem den kritiske og undersøkende journalistikken, sier Grønning. 

E24 har ansatt Lars Håkon Grønning som nyhetsredaktør. 37-åringen ble presentert for sine nye kolleger på et allmøte i Akersgata 55 tirsdag ettermiddag, skriver E24 i en pressemelding.

Han har lang erfaring fra VG, og kommer nå fra jobb som nyhetssjef i mediehusets avdeling for dagsorden og undersøkende journalistikk.

Grønning tiltrer jobben i E24 i løpet av høsten.  Han er utdannet journalist og har jobbet i VG de siste 15 årene. I VG har han blant annet vært leder for økonomi og politikk, reportasjeleder og de seneste åra som nyhetssjef på dagsorden. 

– E24 har hatt en fantastisk utvikling over flere år, og lyktes med å engasjere leserne på en måte som gjør at man i dag er landets femte største nettavis. Det er uomtvistelig dokumentasjon på at det jobber mange svært dyktige folk i redaksjonen, som gjør mye riktig. Det lover godt for fremtiden og jeg gleder meg veldig til å bli en del av teamet, sier Grønning i pressemeldingen.

– Redaksjonen dekker det samfunnsområdet i Norge hvor det forvaltes mest makt. Jeg ser frem til å jobbe hardt for å dyrke frem den kritiske og undersøkende journalistikken på dette området. Det er jo dette ansvaret og privilegiet som gjør at pressen er det beste stedet i Norge å jobbe, legger han til.

Sjefredaktør Gard L. Michalsen i E24 sier følgende om ansettelsen:

– E24 er Norges desidert største nettavis for økonomi og næringsliv. Den posisjonen skal vi styrke - og fylle den med enda mer vesentlig journalistikk. I jakten på den som skal lede oss dit, har det vært mange og sterke kandidater på blokka. Og den beste fant vi i samme bygg.

- Lars Håkon har solid redaksjonell erfaring, et tabloid nyhetshode og er meget sterk på presseetikk. Samtidig har han dokumentert evne til å organisere, utvikle og lede journalister i jakten på journalistikk og saker som setter dagsorden, sier Michalsen.

Til toppen