Redaktør Kjersti Myhre og bladet Lev Landlig ferier ti år i år.
Redaktør Kjersti Myhre og bladet Lev Landlig ferier ti år i år.

«Lev Landlig» feirer ti år - med 32 prosent leservekst

Suksess og jubileum for landlig livsstilsmagasin.

  • Endret

I ett tiår har nordmenn blitt inspirert av de autentiske skildringene av hvordan det er å leve et rolig liv i rurale strøk. Egmont Publishing forteller i en pressemelding at bladet nå feirer ti år, og hvordan det skal feires.

Redaktør Kjersti Myhre har selv bodd på landet i 10 år. Hun startet letingen etter småbruk samtidig med jobben som redaktør i LevLandlig og flyttet til Hadeland høsten 2005. Bladet har gjennom alle ti åra hatt få faste frilans bidragsytere som selv lever landlig, deriblant ledende norske bloggere innenfor «norsk landstil».

- Lev Landlig feirer jubileet med blant annet lansering av en meget populær jubileumskofte «Lev Landlig-koften» og lansering av gründerkåringen «Årets Landlige Spire». Det er også et stort premiedryss til leserne med premier for over 17 000 kroner, skriver Egmont. 

Dessuten er flere reportasjer gjennom året tagget «gjensyn» der redaksjonen drar tilbake og ser hvordan det har gått med folk de har intervjuet i løpet av tiåret som er gått.

Lev Landlig har de siste årene vært en opplagsvinner i det norske bladmarkedet. Og har per i dag 121 000 lesere. Som er en økning på 32 % fra året før. 

Men landlig livsstil er ikke bare populært i Norge. I fjor ble bladet eksportert til Tyskland under navnet «Landidyll», med et opplag på 100 000.

- Den påkostede jubileumsutgaven er ute fra og med 20 april, skriver Egmont.

  • Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet utgir over hundre kjente merkevarer og hadde i 2014 en omsetning på vel 1,5 milliarder kroner.
  • Selskapet leverer underholdning og nytte gjennom blader, tegneserier, bøker, spill, musikk, apps og nettsider.
  • Vi er en del av Egmont, et av Nordens ledende mediekonsern med 6300 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont er en stiftelse som omsetter for 13 mrd kroner og som deler ut 93,2 millioner kroner per år til formål som skal gi barn og unge et bedre liv. I Norge støtter Egmont Fonden Norske Kvinners Sanitetsforenings, opprettelsen av Stine Sofie Senteret, Sorgsenteret i Bergen og Forskerfabrikken.
Til toppen